Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Přestylované. Nesmyslné lokace jako kancly v kostele. Bez účelu jenom ny styl (borec ve žluté). Katastrofální zvuk, kdy některé dialogy nešly vůbec slyšet. Hudba monotóní stupidní novodobý hip hop, což tedy mělo asi sedět k hlavnému hrdinovi. Herecky to ušlo, scénář ok. Nicméně Poláci jsou úplně někde jinde viz Oslněni světlem, kde bylo snad vše lépe udělané a nejmarkantnější rozdíl byl ve zvuku a hudbě. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé bych vůbec nečekal, že ČT vypálí takhle vostrý kulky, protože celý to téma, ta drsnost, chladnokrevnost, navíc občas i nečekaný zvraty, to u nás není zvykem a už vůbec na veřejnoprávní televizi. V. Tauš částečně čerpá z vlastní zkušenosti a je to znát, chci tím říct, že to působí opravdu autenticky, žádný přehnaně smyšlený krávoviny. Ano, občas je potřeba trochu přivřít oko a možná závěr celé série jsme si mohli představovat různě (jo, tady se máme ještě dost co učit!), ale obecně jsem moc rád, že se začínáme pouštět do jiných a u nás neznámých žánrů a snažíme se točit moderním způsobem (kamera, styl vyprávění s pohledem do kamery, výběr lokací, ...). P.S.: Je potřeba říct, že takhle to u nás opravdu chodí!!! ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Od seriálu Pustina mně žádný jiný český seriál nesedl tak jako Zrádci. Mají styl a št'ávu, neokoukané herce, z nichž vypíchnu postavy Davida a Reného a hlavně se vymykají stereotypní seriálové tvorbě České televize. Snad poprvé mně nevadilo ani mluvení herců přímo do kamery a i když si nedovedu představit, že bych to doporučil například svým rodičům, já osobně nemám s hodnocením nad čím váhat. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Taušův způsob točení mi nevadí, takže ta roztřesená kamera a proslunění každýho druhýho záběru mě nechávalo klidným. Po prvním díle jsem byl dost na rozpacích, ale potom, co jsem si zvyknul na způsob vyprávění příběhu, jsem se celkem zakousnul a těšil se na další díly. Tauš si s divákem pěkně pohrál, aspoň teda se mnou, protože jsem ani jednou nepomyslel na to, že by za vraždou policisty mohl stát tenhle pachatel... Proto byl za mě poslední díl libovka s nečekaným finále. A celkově se Zrádci určitě zařadili k tomu lepšímu z české seriálové krimi tvorby. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jisté kvality Zrádci mají. Né že ne. Nadšené reakce na vizuál či příběh mi přijdou přehnaně vymodlené (nevím co mám ocenit na scéně s obyčejným dialogem, kdy kameraman jakoby hledal vhodný úhel, ten nenašel jakoby a tím se postavil jazyk vizuálního vyprávění ve scénách, kdy si zrovna nervózního kameramana nejen nepřeju, ale scéna ho vyloženě nepotřebuje!). Ano, občas na mě bafl vizuálně zajímavej výjev, ale v tom nesympatickém a zbytečně protivném provedení to působilo vyloženě jako náhoda. Příběh samotný není vůbec špatný. Konečně se nenimrá tuzemská produkce v situační komedii, nebo v komunistických, či poválečných vodách. Celek vyloženě zamrzí. Ale hodně solidní a poctivé tři. Pecháček i Cyril jsou skvělý ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Na adrese Milevská 20, Praha, kde se v příběhu nachází rozestavěný několikapodlažní komplex s bytem Hany Dangové, je ve skutečnosti přízemní budova samoobsluhy. (Martin_L)
  • Duy Anh Tran (Dang) pomáhal štábu s překladem a sloužil jako konzultant režisérů pro scény ve vietnamštině. „Bazíroval jsem na tom, aby byl překlad pokud možno co nejpřesnější a identický. Což ovšem nejde tak lehce, jak se možná může na první pohled zdát. Je plno typických slovních i větných vazeb, které nelze jednoduše přeložit do vietnamštiny, aby vyzněly kupříkladu stejně naléhavě, jako to mu je v jazyce českém,“ vysvětlil herec. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno