Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Sice mi průměr z hodnocení epizod na mém druhém profilu LachtanShows vykazuje hvězdy čtyři, opravdové dojmy se staví někde na tenkém rozmezí mezi 60 a 70 % a já tentokrát výš jít nemůžu. Ve své první půlce jsou totiž Zrádci až ospale pomalou detektivkou z českého protidrogového prostředí, v němž dojde k vraždě jednoho z nejaktivnějších členů a příběh se začne točit kolem dopadení dotyčného vraha. A přes všechny zbytečnosti se až ke konci čtvrté epizody dostaneme k samotné vietnamské mafii na našem území, kvůli níž především jsem se na seroš dlouho těšil. Předposlední díl a v několika momentech i finálová epizoda Taušův nejnovější projekt dost vytáhly z vod dalšího televizního průseru, ale pro jednou mi Zrádci bohatě stačili. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Být drogovým dealerem a zároveň policejním informátorem není zrovna záviděníhodná kombinace. Cyril Dobrý coby lehce arogantní mladík z česko-vietnamské drogové party, který se ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny, by o tom mohl vyprávět. Zatím spíš silácky mele do kamery, jak nemalý význam drogy mají, zatímco nám tvůrci postupně představují další hráče. Především ty z protidrogového oddělení. A pak se to začne zvrtávat. Režisér Viktor Tauš (a jeho tým) kašle na ustálené televizní zvyklosti a jde si svou vlastní cestou. Volí zcizovací prvky, sází na kontrasty, nebojí se nepříjemných pohledů a situací. Je to herecky velmi slušné, obrazově pestré, divně osobité, na naše poměry odvážné. Dějově ale poněkud protahované. Dění sledujeme pohledem ne zrovna dušínovských charakterů, mnozí mají dost pokřivené názory na život, role policistů také není nejčistší a hlavně bezchybná. Za mě ale nakonec fajn látka, celkově tu energii a snahu se lišit je třeba ocenit. Stejně jako herce. Cynického Cyrila Dobrého v roli udavačského dealera lehce zastiňoval bezstarostný Miloslav Pecháček, moc se vyvedl i manželský pár Lenka Krobotová a David Novotný. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná záležitost, na každý díl jsem se těšil. Problém pro mě začala být režie Viktora Tauše. Jak jsem na začátcích Detektivů od ST říkal, že je lepší, než Hřebejk, tak už u Vodníka mi dokázal, že teda ne. Věčbě rozklepaná kamera, alternativní způsob sdělování emocí i myšlenek, strčit oddělení policie či márnice na nejdivnější místa (zde kostel). K detektivce mi artové nasazení skutečně nesedí. Jinak jsem kromě konce byl spokojenej, ten mohl být zpracován líp. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé bych vůbec nečekal, že ČT vypálí takhle vostrý kulky, protože celý to téma, ta drsnost, chladnokrevnost, navíc občas i nečekaný zvraty, to u nás není zvykem a už vůbec na veřejnoprávní televizi. V. Tauš částečně čerpá z vlastní zkušenosti a je to znát, chci tím říct, že to působí opravdu autenticky, žádný přehnaně smyšlený krávoviny. Ano, občas je potřeba trochu přivřít oko a možná závěr celé série jsme si mohli představovat různě (jo, tady se máme ještě dost co učit!), ale obecně jsem moc rád, že se začínáme pouštět do jiných a u nás neznámých žánrů a snažíme se točit moderním způsobem (kamera, styl vyprávění s pohledem do kamery, výběr lokací, ...). P.S.: Je potřeba říct, že takhle to u nás opravdu chodí!!! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

První dva díly začaly velice slibně...Bylo to neokoukané, osobité a zvláštní...Pak se mi to, ale všechno začalo zajídat, právě pro to vše co jsem napsala...Začalo to být divné, zvuk byl příšerný ( neustále jsem měnila hlasitost), kamera byla taky jak zdrogovaná a byly tam scény které neměly vůbec žádnou logiku a smysl...Jo a ještě hudba...Co to jako bylo? ...Absolutně se do toho děje nehodila...Tauš opět předvedl Tauše, což mi vždycky na jeho filmech vadí a nakonec to naprosto bezpečně zabije můj celkový dojem z jeho všech filmů...Někdy si dokonce říkám jestli má tu svou drogovou dráhu už opravdu za sebou, sic! Za mě 70% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Celkový rozpočet seriálu byl kolem 75 milionů Kč, v Liberci se utratilo téměř deset milionů. Město Liberec naopak podpořilo vznik filmu částkou 1,4 milionů Kč. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Kostel, ve kterém se odehrává Blažkův pohřeb, se nachází v obci Senetářov na Blanensku. (Mara97)
  • Příběh minisérie Zrádci vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, který je jedním ze zakladatelů Národní protidrogové centrály. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama