Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pestrofarebnosť v gýčovitom zmysle od prvej minúty do poslednej. Na začiatku má človek pocit, že to musí vypnúť. Počiatočná priblblosť však mala pre mňa svôj zámer - film začal hodnotne ku koncu rásť a rásť, verše a široké špektrum farieb prestali vadiť. Tento štýl zdelovania mi však nikdy nebude príjemný. 3ajštvrť za odvahu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Baz Luhrman přenesl nejklasičtější romantický příběh do současnosti, dva soupeřící šlechtické rody nahradil válčícími gangy, celé to videoklipově sestříhal, ozvučil moderní hudbou, přidal nějaký ten situační humor a dal vzniknout formální hříčce, které mě nedokázala přesvědčit o své nesamoúčelnosti. Jak původní název naznačuje, jedná se o matematickou rovnici, bohužel bez jediné neznámé, neboť Luhrman nám hned v úvodní trailerové koláži dává vědět, že se ani o žádnou dějovou inovaci nepokusil. Nepokusil se ani o inovaci v rovině dialogové. Všichni ti „mutha-fucka gangstas“ deklamující Shakespearovy verše působí hrozně nepatřičně. Jakoby zrovna objevovali krásy anglické literatury 16. století a chtěli s nově objevenými výrazy „zamachrovat“ před kámoši. Nefunguje ani chemie mezi DiCapriem a Danesovou, nefunguje z řetězů utržená Luhrmanova režie. Tato verze Romea a Julie spíše připomíná další teenagerskou romanci, která má jenom zcela náhodou neveselý konec. 50% Zajímavé komentáře: Gemini, rawen, Vitason, kitano ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých favoritů. Dokonalé moderní zpracování s originálními dialogy, skvělý soundtrack + spousta bláznivých maličkostí, na které člověk narazí až po několikátém zkouknutí - např. Paris na maškarním plese v kostýmu amerického kosmonauta. Pro mě jeden velký filmový orgasmus od začátku až do konce. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Toto převedení Shakespearovy hry do současnosti se mi překvapivě líbilo. Musím vyzdvihnout výbornou hudbu a skvělou kameru. Bod odebírám z důvodu toho, že přece jen bylo poznat, že Romeovi a Julče sluší spíše jejich doba, než ta naše. Takže, pokud chcete zajímavé převedení Shakespeara do současné doby, tak neváhejte a berte tento film všemi deseti. Vám ostatním bych spíše doporučil filmy jako Sen noci svatojánské, nebo Kupce benátského. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tu Luhramnnovu snahu být za každou cenu originální v tomhle filmu nebaštím. Moulin Rouge jsem mu sežral i s navijákem, tady mně otravné disco výstupy iritovaly. Nikam děj neposouvaly a byly úplně zbytečné. Někteří nezkousli časové posunutí shakespearovské klasiky do moderní éry, ale já myslím, že to filmu prospělo. Film stojí za zhlédnutí už kvůli hereckým výkonům Di Capria a Danesové. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Hlavní kadeřník štábu, Aldo Signoretti, byl během natáčení unesen místním gangem. Požadovanou částku 300 dolarů Baz Luhrmann zaplatil. (novoten)
  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama