Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

novoten 

všechny recenze uživatele

Možná je Lloydův příběh průhledný až běda, jenže ta bezelstnost, se kterou se celoživotní morous brání tomu roztát tváří v tvář nejhodnějšímu člověku na světě, je odzbrojující od první společné scény. Tom Hanks mě jako pan Rogers vyloženě hypnotizoval, onou neústupnou laskavostí proti hrubosti, upřímnými doznáními a pevným pohledem a dobrotou, která by se snadno mohla zamotat s ostýchavostí. Až se usmívám nad tím, kolika lidem přijde nevěrohodná nebo rovnou protivná představa, že právě takový nezadržitelně pozitivní a odhodlaný člověk mohl existovat a pokoušet se pomoci všem, co mu naslouchali - a ještě raději těm, co naslouchat nechtěli. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jako životní cynik a člověk, co slyšel o panu Rogersovi teprve nedávno, jsem si naivně myslela, že mě A Beautiful Day in the Neighborhood nezasáhne. Ha! Stačilo, aby Tom Hanks svým klidným hlasem promluvil o odpuštění a podíval se na mě v naprosté tichosti skrz kameru, abych začala bulet. (LFF 2019) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Taká agitka na výchovu a na riešenie rodinných problémov a vzťahov. Kde sme to už len videli? Jaaaj, šak všade. Stále je to o tom istom. Tu ale musíte byť dofetení alebo správne nastavený aby vám to sadlo. Zase raz nerozumiem Hanksovej nominačke, ale sošku zobrali už aj za horšie úlohy, takže, všetko je otvorené. Mentálne ma tento film zničil, preto nemôžem inak ako ODPAD! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, u kterého hodně záleží s jakým rozpoložením k němu jdete a jak přistoupíte na jeho hru, jelikož osud hlavního hrdiny a jeho osobnost je tak sladkobolně pozitivní až to může většinu lidí iritovat. Opravdu je až s podivem, jak mohl takovýto člověk existovat. Všechno jde ale stranou, když podlehnete sympaťákovi Tomu Hanksovi. Troufám si tvrdit, že s kýmkoliv jiným v hlavní roli bych šel s hodnocením možná i o dvě hvězdy dolů. Mně to zrovna rozpoložením sedlo, ale dokážu si jednoduše představit, že to někoho jiného bude štvát. Proto je zde hodnocení takové, jaké je. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama