Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak ako bolo pri čítaní knihy vidieť, že autorom už nie je Stieg Larsson ale David Lagercrantz rovnako sa to muselo prejaviť aj na filme. Nehovoriac že v ňom je toho podstatne viac zmenené ako tomu býva bežne, absencia chlapcovej matky a jeho nevlastného otca, inak prebehla vražda, chlapec bol v knihe savantom ku ktorému bolo ťažké získať si cestu vo filme je v podstate komunikatívny génius a viacero faktorov vrátane toho, že americké prevedenia Lisbeth ozaj nemusím sa podpísalo aj na mojom hodnotení. Možno pre niekoho, kto knihu nečítal dobé krimi, pre mňa viac menej trápenie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Obrovské proto, že jsem prostě nečekal vůbec nic moc extra, ale tohle? Skandinávská (trojdílná) Lisbeth stále nemá konkurenci, Rooney ji nezastínila, znovu: ale tohle? Naprosto generická nudná moderně akční Ethan-Bondovsky high-tech hračičkovská blbost nehodná 110 minut. Claire má na kontě několik vážně skvělých rolí, ale sem mi nezapadala. O postavě Blomkvista se snad ani nebudu zmiňovat, tady casting selhal naprosto. Celý tenhle nesmysl neměl s předchozími příběhy vůbec nic společného, jen jména pár postav. Žasnu, tohle bylo něco, co mělo jít rovnou na VOD. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kromě prvního dílu z originální švédské trilogie mě chytla pořádně jen jednička, ostatní buď nestálo za nic nebo to přímo nenaštvalo, ale bůhvíjaké pocity se z toho filmu nedostavily. Pořád mi chybí Fincherův americký remake jedničky.....uvidíme, třeba se k tomu časem dostanu. Velice mě ale zajímal tento nejnovější přírůstek, protože příběhově nabízí zápletku, která doposud Švédy nebyla natočena. Alvarez mě zaujal Smrtí ve tmě, parádní thriller se vším všudy. I proto jsem se na Dívku v pavoučí síti docela těšil. Nezklamalo mě to, nýbrž mě to ale nijak ani neohromilo. Obsazení Claire Foy do hlavní role Lisbeth Salanderové se podle mě zdařilo, její image zachytili vskutku přesvědčivě, i její chování se dosti blížilo originálu, když to člověk porovná. Na druhou stranu herec coby hlavní novinář mě zklamal, tam bych asi v kastingu zvolil někoho jiného. Akční stránka sice na jednu stranu nebyla špatná, pár scén vydařeně natočených, ale pořád si kladu otázku. Neměli více vsadit na thrillerovou stránku než na tu akční ? I tak vydařené. Za mě dávám 64 % ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kyberpunkově vystajlovaná Lisbeth Salander v podání sympatické Claire Foy si tentokrát na nic nehraje a vcelku s klidem kašle na hlubší postihnutí hlavních charakterů či pečlivé a oduševnělé zkoumání vlastních neuróz, přičemž místo toho nám spolu s tvůrci servíruje solidní akcí napěchovaný a nadmíru zábavný špionážní thriller. Alvarez sice nenatočil tak ambiciózní snímek jako Fincher, ale určitě svižnější, dynamičtější a dost možná i zábavnější. Spokojenost. 7/10! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander se vrací a má za úkol ukrást NSA program, který chce jeho tvůrce zpátky. Bohužel o něj mají zájem i členové nebezpečného gangu, kteří Lisbeth znají lépe, než si vůbec dovedla představit. Dívka v pavoučí síti je o dost méně ambiciózní než americká verze Mužů, kteří nenávidí ženy a spokojí se s tím, že chce být zábavným a moderním špionážním thrillerem s překvapivě velkým množstvím dobré akce. Je to trošku pitomější než Fincherova verze, ale nudné ani v nejmenším, jen prostě jiné. Ty dvě hodiny mi ale v kině uběhly docela příjemně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno