Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (481)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Mandalorian záchvěv konce minulého století, díky své epizodičnosti, ale na druhou stranu je to dnes vlastně osvěžující i díky tomu, že průběžný děj funguje na jedničku a na konci se výborně vypointuje v zábavné finále. Ano, nevýhoda je, že některé epizody rozhodně nejsou tak silné, jak by si Mandalorian zasloužil, nejen díky tomu, že je hraným SW, ale především jako otvírák Disney+ totiž na pár místech dochází dech. Ovšem až na drobná škobrtnutí je to velmi zábavný seriál z té špinavější strany univerza s charismatickou helmou v hlavní roli, zábavnými vedlejšími postavami a etalonem roztomilosti tohoto desetiletí. Těším se na pokračování a tiše doufám, že se zas jednou v nějakém hraném SW podíváme do civilizace ala Coruscant, Naboo, nebo Coleria. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt, který si dle mě získal zpět mnoho fanoušků Star Wars, kteří tak trochu dali sbohem této sérii po nejnovější trilogii. Jon Favreau rozhodně s originem Mandaloriana snad ani nemohl šlápnout vedle, tak zajímavá postava z původních hvězdných válek si nějaký spin-off jednoduše zasloužila. Trochu jsem se obával, že si tento seriál vzal pod svá křídla Disney, hlavně jsem v koutku duše doufal, aby z toho na každém kroku nečíšila jakási dětinskost. Naštěstí se s tím tvůrci nepárali a pojali to převážně dospěle ( i tak se najdou trapnější chvilky plné stupidního humoru, ale našel jsem jich minimum). Pedro Pascal to namluvil skvěle (ani nemohu tvrdit, že tu roli zahrál s noblesou, když se pořád schovával pod tou fešnou helmou, spratek jeden :D). Akce bezkonkurenční, na akčních sekvencích člověk ihned zaznamenal, že zde se penězi vůbec nešetřilo, konečný výsledek se tím pádem pochlubil bezchybnou audiovizuální stránkou. Příběh v pár momentech drhne, pro příště bych poprosil kloudnější hlavní dějovou linku, ale závěrečná epizoda navnadila na druhou sérii, to bezesporu ano. Těch 80 % si to odnese ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Star Wars fanda, a tak jsem byl už od začátku trochu "proti" Mandalorianovi, no napříč tomu to není úplně špatná záležitost a svoje kouzlo to má. Všudypřítomný Baby Yoda (a vznik nových memes!!) spolu s typickým Star Wars vizuálem jsou plusovými body Mandaloriana, dále jednoduchost a přímočarost děje, kdy je vlastně celá série jen o putování lovce a hledání práce. Co mi hodně sedlo jsou 30minutové díly, které si v rámci možností udrží pozornost a nesklouzávají do dlouhosáhlé nudy, ale pořád mám dojem, že mi tam něco chybělo. Něco, co často i nadprůměrné díly (zejména poslední 3, které byly akčnější, dravější a působivější) spojí do nadprůměrného celku a dá celé sérii výraznější pointu. Takhle mi to přijde jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to celé smysluplně zakončit, a sázejí jen na fanouškovskou základnu SW a osvědčený, fungující vizuál bez toho, aby uzavřeli tuhle vesmírnou cestu. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • V úvodnej sekvencii sa Mando (Pedro Pascal) stretne s viacerými fanúšikom Star Wars známymi druhmi. Vo dverách ho zastaví Twi'lek. Gor Koresh, s ktorým debatuje, patrí k rase Abyssin. Pozerajú sa na boj dvoch zelených, divím sviniam podobných Gamorreanov. Všetky tieto druhy sa objavili už v pôvodnej trilógii. V tejto scéne sa objaví aj Zabrak, člen rasy, ktorej najznámejší predstaviteľ je Darth Maul. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama