Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atmosféra skvělá, děj nic moc. 1) Nedalo mi to, a rychle jsem přelouskal "geniální Hájíčkovu literární předlohu" (Radek99), abych zjistil, že je méně zajímavá než film. Ten přece jen drží nad vodou dvojka mých oblíbených herců a kompaktnější děj, než jaký nabízí kniha. 2) 29letý Marek Adamczyk (student geologie Pavel) a 44letý Pavel Liška (spolukopáč Kačmar) zdvihají jinak nevýrazný snímek o hvězdičku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý počin tihle Zloději a samotný námět byl velice originální! Možná v rukách někoho zručnějšího z toho mohl být solidní thriller ve stylu severských drama, ale nebyl. Ačkoliv děj je mnohdy velmi vyhrocený, nějak výrazněji to s vámi necloumá. Je to škoda. Oba hledači mi přišli typově fajn, jednoznačně však vedl Pavel Liška a Jenovéfa Boková. Pavel Liška zde nehraje svého klasického v řeči zadrhávajícího Joudu jak jej většinou známe, ale kluka tvrdě protřelého životem, který je pro svůj prospěch schopen okamžitě pozapomenout na přátelství či vděk. Uznávám ale, že to nečinil primárně kvůli sobě, ale aby zajistil rodinu. To jej samozřejmě neomlouvá, ale zároveň to z něj dělá spíše nemorálního jedince než vyloženého všehoschopného grázla. Já na rozdíl od jiných zde do ,,prostorů'' kopat nechodil, jen jednou jsem kdesi na jihu po dešti procházel pole a hledali jsme také ta krásně zelená rozstříknutá sklíčka .-). A znám lidi co našli i pěkně velké kousky jen tak na procházce. Samozřejmě se musí koukat pod nohy! :-) Takže neovlivněn vzpomínkami na dolování s neustálým strachem, že zaslechnu diesel Defenderu od VP hodnotím film s čistou hlavou. Za originalitu trochu přitlačím, ale za ten závěrečný souboj by to bylo skoro jen na dva vltavíny. Dám ale tři, atmoška byla super. * * * ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Klasický střet kniha versus film. Kniha, ač tenká, mě bavila, vzpomínám, že se mi příjemně četla, ačkoli děj plynul pozvolna. Téma rozhodně neotřelé, které však nezaujme milion lidí. Film je podle mě nevhodně obsazen, to jej celkem sráží. Pavel Liška ani Boleslav Polívka se do svých rolí vůbec nehodí, naopak Jenovéfa Boková tradičně odvádí, co se od ní očekává. Suma sumárum tři hvězdičky ani lepší, ani horší. Nedivím se, že kiny a většinovým vnímám film pouze nenápadně proplul. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám jednu podstatnú výčitku. Úplne do stratena vyšumený jeden ale že kurva podstatný podnet na zvrat. Popravde, nečakal som nič od tohto filmu. Nevedel som ani do čoho idem. A som veľmi milo prekvapený a potešený. Vypointované, s charaktermi, vývojom, skvelá téma a Jenovéfa, ktorá by výrazy mohla vyučovať. Strašne ju možem. Ešte poprosím film o detektoristoch a čiernom trhu, na šutre už vieme ako. Neurazí, ubehne, človek sa aj niečo naučí. 3 z ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama