Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh "českého" přátelství, rozdílných charakterů, které se odehrává v prostředí hledačů minerálů, pokladů. Pro mě to byl takový menší dokument o nerostech a jejím nelegálním prodejem. Celé to je zasazeno do vesnického prostředí mezi trojici celkem nesympatických postav, zvláště v podání Lišky. Herci jsou perfektní a jako drama film docela dobře funguje. Film je předvidatelný, ale vůbec mi to nevadilo, neboť se neustále něco děje a pnutí mezi hrdiny pořád graduje. Problém je, že vyhrocení nikdy nedojde na doraz, aby diváka strhla na maximum, neboť je dějová linka moc natahovaná. Když to celé shrnu, tak režisér na české poměry odvedl velmi dobrou práci a určitě z českých filmů patří k tomu nejlepšímu za rok 2016......7/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, tudíž beru film jako samostatnou jednotku. Pavel Liška mi do role ostrého hocha neseděl (chtělo to někoho typu Jiřího Langmajera) a Jenovéfa Boková na tom nebyla o moc lépe (pro postavu Karolíny byla málo "osudová"). Marek Adamczyk sice taky nebyl na Oscara, působil ale vcelku přesvědčivě a příjemně neokoukaně. Film nenudí, zlatokopecké prostředí má hodně do sebe i touha po bohatství a její následky jsou podány poměrně věrohodně. Odpočinková záležitost na nedělní večer. 60%. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale přesto významný snímek, který potvrzuje, že i v našich luzích a hájích lze natočit neobvyklý a pomalejší, přesto velice zajímavý snímek artového ražení, který by se v této kategorii dal měřit se světovou konkurencí. Minimalistický příběh táhnou vpřed herci, kteří dávají filmu duši a příběhu plnému poetiky, romance a tajemna dodávají odpovídající punc. Ačkoliv by si snímek zasloužil o něco údernější zakončení, ani lehké selhání na konci nedokáže zakrýt velice pozitivní dojmy z tohoto tuzemského zeleného klenotu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Moderní zlatokopovia hľadajú produkty padajúcich hviezd. Jeden pre peniaze, druhý z vášne pre vedu. Keď ich dobehne minulosť, nemôže to skončiť inak ako výzvou na súboj. Trochu vo filme pridať na tempe a dramatizácii a mohlo to byť aj na štyri. –––– Kopání, to je svoboda. Nikdo tĕ nebuzeruje, nikdo ti neříká, co máš, co nemáš dĕlat. Seš svůj vlastní pán. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pavel Liška už asi bude hrát napořád gaunery, idioty nebo jinak potrefená individua. Předurčuje ho k tomu jeho neotřelý zevnějšek. Ale jeho neustále "kolik za to" při nálezu kamene, mě přestalo bavit a pak mě to začalo i štvát. Vždyť v tu chvíli jednal jako zvířátko s Pavlovovým reflexem. Marek Adamczyk má neméně výrazný ksichtít. Toho by se mělo náležitě využít. Kde se asi stala chyba, když z celého příběhu jsou nejzajímavější právě ti zmiňovaní zelení koně? Chyběla mi větší propracovanost, hlubka a trošku větší dávka psychologičnosti. Film by tak získal mnohem zajímavější rozměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama