Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (476)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná filmová role pro perníkového tátu. No těžko napsat, jestli je ideální zeť excentrický Laird, ale většinou je mnohem důležitější jestli je dána osoba vhodný partner. Na druhou stranu rodičovský radar starostlivosti občas velmi funguje. Pokud tedy má dost veškerých informací. I když jsem se u této komedie občas dobře zasmál, tak mě zas tak moc nezaujala. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni. Sice jsem dostal vicemene to, co jsem cekal, pribeh jede podle standardniho schematu, ale fory a herci to povysujou o nekolik urovni vejs. Samozrejme vse stoji a pada s dabelskym Francem, u kteryho se podarilo namichat naprosto neskutecnej mix vecne sproste mluviciho a bez trika chodiciho burana, kterej je ale zaroven naprostej sympatak a dobrak od kosti, co se strasne snazi vse udelat spravne. No a na druhy strane je nemene skvelej Cranston v roli nasranyho fotrika. Film ma samozrejme i nejaky to slabsi misto, kde musi zakonite dojit i na nejakou dramatictejsi/romantictejsi scenu, ale vetsinu casu to je proste jen sprosta, uchylna komedie, ktera zaroven ale dokaze pusobit vcelku inteligentnim dojmem, proste neni to takova ta klasicka pubertacka prasarna. Objektivne asi 4*, ale bavil jsem se fakt kralovsky, takze napalim plnej pocet. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek má své světlé momenty kdy se nemůžete přestat smát a to zejména u parkouru či scén s japonským záchodem, avšak čím víc se blíží finále filmu, tím víc těchto momentů ubývá. Why Him má ale přidanou hodnotu v podobě nečekaně vtipného Jamese Franca a polovinu dua "Key & Peele" Keegana-Michaela Keye, což snímek občas pozvedne do nadprůměrných filmových výšin, nicméně tuto nadějnou situaci zcela pohřbí zkratkovité finále s otřepanými katarzemi hlavních postav, takže snímek ve finále zcela "zapadne" do zoufalého průměru. Korunu tomuto všemu nasazuje Bryan Cranston, na němž je po většinu času vidět, že je zde jen proto, aby zaplatil účty. PS: Největší "bizár" je skupina "Kiss" hrající na triangl a na ukulele. To jsem tedy vážně nečekal! „I mean, what in God's name is a double dicker?“ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v hollywoode sa rozmohol nový subžáner - feel-good movie - ako variácia komédie a jeho hlavnými parametrami sú nepríbehovosť, politická korektnosť maskovaná (klamúca telom) zdanlivo nekorektným humorom a bezkonfliktnosť (ne-konfliktnosť - absencia konfliktu ako zápletkotvornej esencie). nie je to film v pravom slova zmysle. nemá základné vlastnosti filmového diela. je to skôr veľmi komerčný konsolidovaný videoart (alebo reklama)... je to taký kvalitnejší teleshopping. nemá to totiž výraznejšiu zápletku ani dej, žiaden konflikt, po štrukturálnej stránke skrátka scenáristicky a dramaturgicky nefunguje - síce kopíruje štruktúru trojaktovky, no robí to umelo, celkom vykalkulovane a mechanicky. na rozdiel od sandlerových grown-ups, ktorý je ukážkovým príkladom tohto subžánru, je why him ako najnovší prírastok do tejto rodiny, veľmi slabý, lebo oproti sandlerovej F.G.M. o rodinnej dovolenke vyrastených niekdajších kamarátov je neviemkoľký in-variant "meet the parents" paradigmy bez humoru, nápadu, snahy pobaviť a rozosmiať. čo na tom, že james franco je naozaj sympatický, ten charakter mu dokonale sadol a celé to sám ťahá - okrem neho a jeho postavy tento film nemá nič čo i len o milimeter vybočujúce nad nezaujímavý šedý priemer hollywoodskeho mainstreamu a nevýrazný predstaviteľ pomerne bizarného nového subžánru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc, ale i tak jsem se poměrně dobře bavil. Tahle komedie vyžaduje dva solidní herce, což Cranston a Franco hravě splňují, Francovi navíc neustále změny sedí, jednou je z něj Tristan, podruhé vyšinutý feťák a tentokrát sympatický i otravný milionář. Některé scény byly velmi povedené, na své si přijdou především milovnicí hrubozrnějšího humoru, resp. ti, které rozesměje velký obraz prcajících kapybar nad postelí... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Scenár bol pôvodne napísaný s Benom Stillerom a Jonahom Hillom v hlavných úlohách, mal sa odohrávať na Havaji a film mal mať názov "Aloha". Napokon došlo k výrazným zmenám, no Stiller a Hill pri projekte zostali ako producenti. (Astonko)
  • Sváděcí scéna v ložnici mezi „sjetou“ Barb Flemingovou (Megan Mullally) a Nedem Flemingem (Bryan Cranston) nebyla v původním scénáři. Mullally ji navrhla během zkoušek. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno