Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by věřil policistce, která trpí tak závažnými záchvaty paniky, že se bojí vstoupit na jakékoli místo činu, a je proto už více než deset let zavřená v kanceláři? Kdo by věřil svobodné matce, která není schopná splácet hypotéku a vychovávat vzpurnou dospívající dceru? Téhle utrápené ženě totiž ve skutečnosti nikdo nevěří, že odhalila případ sériových vražd. Osobní dramata a tajemné vraždy se odehrávají v současné Budapešti, kde jsou demonstrace rozhněvané nové generace nedílnou součástí předvolebního života, a kde obyvatele stále pronásleduje dávná i nedávná minulost, což vede k utajovaným a příšerným zločinům. Je to město, kde se nic nezdá být upřímné a pravdivé, kromě emočně labilní policistky a její problémové dcery, která se touží dozvědět, kdo je jejím skutečným otcem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Marze 

všechny recenze uživatele

Maďarský režisér Károly Ujj Mészáros se vrací s temným thrillerem se zaměřením na ideologické otázky a důležitost minulosti. Ve snímku jsou různé archetypy jako traumatizovaná policistka, loajální kolegové, sériový vrah skrývající tajemství , řetěz příkazů apod. Režisér se dosti zaměřuje na ukazování svého formálního mistrovství v americkém stylu než na příběh. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Má to svoju atmosféru a aj príbeh je pútavý. Avšak to pomalé tempo nie vždy prináša vytúžené ovocie. „Chyby“ záveru skúste „ignorovať“! Veľmi dobrá Mónika Balsai. PS.: Film „X“ je ďalším dôkazom toho, že v posledných rokoch Maďarská kinematografie zažíva svoju renesanciu. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maďaři už v minulosti několikrát předvedli, že filmy točit umí a tohle není výjimkou. V Budapešťi se rozjede série sebevražd, akorát jediný, kdo tvrdí, že se jedná o vraždy je detektivka Mónika Balsai, která je už 10 let zavřená v kanceláři a trpí závažnými záchvaty paniky a tudiž ji nikdo nevěří. Film plyne pomalejším tempem, ale vyloženě nenudí, protože Monika je velmi inteligentní žena a na místech činu odvádí perfektní práci. ( Koho baví vyšetřování na místu činu bude hodně spokojený). Dojde i na zajímavé rozuzlení a pár nečekaných dějových zákrutů v průběhu filmu, takže rozhodně povšimnutí hodná záležitost. 70% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

I třicet let po pádu komunismu nás ta proklatá minulost dohání. Nám vládnou "estébáci" a komunisti a zřejmě ani Maďarsko není ještě z moci bolševických chapadel úplně osvobozeno. Maďarská Saga Norén, méně sebevědomá a s jinou psychickou poruchou (nevím, jestli takhle duševně labilní člověk může dělat u mordparty?) pátrá po pachateli záhadných vražd zakamuflovaných do sebevražd. Zjistí, že začátek toho všeho sahá až do osmdesátých let minulého století. Výborný psycho-krimi-thriller šmrncnutý Skandinávií. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Ne že by forma přímo zvítězila nad příběhem, ale dost se o to snažila a nakonec to bylo o prsa korejské dívky. Příběh byl zajímavý, ale nebýt té formy, asi by byl film minimálně tak o třetinu kratší. Zpočátku to bylo trochu nepřehledné, být to asijský film, tak bych se v tom, kdo je kdo, asi ztratil úplně, ale s přibývajícím časem se to zlepšilo, i ta zmiňovaná forma už tolik neobtěžovala. Závěr se dá snad považovat za happy end, i když s jednou drobnou kaňkou. Jen tedy mi přijde velmi nepravděpodobné, že by takhle psychicky nemocná žena mohla tak dlouho pracovat u policie a ještě nosit zbraň. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama