Reklama

Reklama

Já, Paul Walker

Trailer 2

Když se v listopadu 2013 roznesla světem zpráva, že populární americký herec Paul Walker zemřel při automobilové nehodě, řekl si kdekdo: „Jasně. Rychle a zběsile.“ Walker byl totiž známý hlavně díky stejnojmenné filmové sérii, kde se to hemžilo nadupanými vozy a nebezpečnými situacemi. Dnešní dokument vám ale dokáže, že nešlo o pohlednou nezodpovědnou hvězdičku. Herec s modrýma očima připomínajícíma legendární pohled Steva McQueena byl hluboce věřícím filantropem, milujícím otcem s úzkými vazbami na rodinu. Narodil se v září 1973 do mormonské rodiny, byl jedním z pěti sourozenců. Vystudoval podmořskou biologii, které se i během své pozdější filmové kariéry amatérsky věnoval. V médiích se objevil už jako miminko v reklamě na plenky. V reklamách a televizních pořadech pak účinkoval celé dětství. Ukázky z pořadů jsou proto vedle vzácných soukromých rodinných záběrů nejdůležitější součástí tohoto nevšedního portrétu. Dozvíme se v něm mimo jiné i to, že se Stevem McQueenem nespojovaly Paula jen modré oči a láska k rychlým vozům nebo že osudného dne se vracel z velké charitativní akce, neboť charitě se věnoval rád a ve velkém. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (26)

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Největší dík, by měl patřit jeho rodině, která poskytla video záznamy a fotky z jeho dětství, ale hlavně proto, že našli v sobě tolik síly, mluvit o jejich ztrátě. Paul Walker byl sympatický člověk už od pohledu a jeho hluboké modré oči pobláznily miliony žen po celém světě. Žil rád a žil naplno. Stále vidím jeho smrt jako obrovský error, který se neměl vůbec stát. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tenhle modrooký blonďatý sympaťák s velkým srdcem tady prostě chybí a jeho brzký odchod zarmoutil mnoho lidí. V dokumentu o Paulovi promluví rodina a nejbližší přátelé. Ze série filmů Rychle a zběsile dostal prostor pouze jediný herecký kolega a kamarád Tyrese Gibson. Minutáž zde uvedená je asi špatná, protože skutečná délka je 62 minut. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

Tady je u mne celkem povinnost dát plný počet, protože jsem Paula zbožňoval od městečka Pleasantville a pak v podstatě v každém filmu, který jsem viděl... Nebudu asi lhát, že svým způsobem je pro mne vzor, stále pozitivní a optimistický člověk! Jsem rád, že jsem se dověděl další věci co vůbec dělal! Lidi si ho asi nejvíc pamatují ze série Rychle a zběsile... Když jsem se dověděl o smrti to jsem si zrovna dělal snídani, tak mne to velice zabolelo, protože prostě chtěl jsem být jako on a když pominu filmy, tak jsem koukal i na různé rozhovory a tak! Je to taky zrovna jeden z herců co nepodlehl depresím a pak mu osud připravil takovouhle cestu, je to nefér strašně nefér! Meadow je na něj určitě hrozně pyšná i zbytek rodiny a přátel! Byl JSI skvělý Paule! ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Druhořadé filmy mají svoje druhořadé herce, ze kterých se ve zmíněném kontextu mohou stát „hvězdy“. Proč ne, to je v pořádku, protože platí „každému, co jeho jest“. Z neinvenčně zpracovaného dokumentu se dozvíme, že „nejmilejší chlap, jakého jsem znal“ (kolega Vin Diesel) „se s oblibou pral“ (někdo z příbuzných) atd. Takovým protimluvům podobné protiklady se zřejmě skrývaly i v duši Paula Walkera, který dával přednost klidné přírodě před neurotickým velkoměstem, ale zároveň byl závislý na adrenalinu, se kterým souvisel i jeho tragický odchod... Když si zpětně vybavím domácí totožně koncipované medailony, kde příbuzní a přátelé vzpomínají na nežijícího protagonistu (cykly Nevyjasněná úmrtí, Předčasná úmrtí, Příběhy slavných), musím s potěšením konstatovat, že nápaditostí a vkusnou uměřeností se snahou netlačit na dojení slz výrazná většina z nich tenhle dokument s přehledem zválcuje. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčší dôraz kládli v dokumente tvorcovia na Paulov súkromný život, no paradoxne práve v tejto oblasti vynechali niekoľko podstatných informácií. Obsahovo dokument nevynecháva Paulovu dobročinnosť, ním založenú humanitárnu organizáciu Reach Out Worldwide a hercovu pomoc obetiam zemetrasenia na Haiti. Bohužiaľ ale na úkor vykreslenia hercových dobrých skutkov zabúda bližšie nahliadnuť na jeho koníčky, ako surfovanie či vášeň pre morskú biológiu a podobne. Najnovší projekt od režiséra Adriana Buitenhuisa hodnotím slušnými 7,5/10. Pre vyššie bodovanie by musel byť I Am Paul Walker dlhší a obsiahlejší. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama