Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The Ballad of Buster Scruggs - 100%, Near Algodones - 80%, Meal Ticket - 70%, All Gold Canyon - 100%, The Gal Who Got Rattled - 100%, The Mortal Remains - 70% .................................. Buster Scruggs príde v šialenom tempe, zaspieva si, zastriela si a zasa zmizne. Esencia komediálnych Coenovcov. Druhá poviedka detto. Tretia s Neesonom ma nebavila, ale zas ten záver... A o to tu ide. Či už to pohromade drží alebo nie, každá z tých poviedok/postáv by zvládla vlastný film. So všetkými detailmi, krásnou prírodou a brutalitkami; Coenovci toho za tie dve hodiny dokázali povedať viac, ako o tej dobe povedal ktorýkoľvek iný western. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkovy western v ktorom ma väcsina poviedok rovnake nekompromisne vyustenie, ale jednotlivym poviedkam chyba nejaka pointa. Najzabavnejsia je prva povedka. Druha je podobne zabavna, ale uz slabsia, kedze sa zacina koncept opakovat a ostatne ma uz vôbec nebavili. Ako celok to je prinajlepsom priemer, ale niektore poviedky su vydarene, takze sa to vyplati risknut. P.S: Zmienka o Val Verde ma potesila. 4/10. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hledat, kdy naposledy ke mně dokázali Coenovi tak silně promluvit a došel jsem až k Tahle země není pro starý. Ani žánrově spřízněná Opravdová kuráž nebyla takhle komplexní a subžánrově rozkročená. Nejradši jsem za to, že se od začátku jednalo o film a ne o seriál, jak se původně tradovalo v médiích, než podobné zvěsti uťali sami tvůrci. Právě takhle, ve zdánlivě nesouvisejících příbězích svázaných smrtí, dvěma hodinkami a formálním čtením z knihy, zřetelně vyzní, jak krutý, bezútěšný a zároveň nekonečně romantický život na Divokém západě musel být. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo mám bráchy Coeny zařazený na čsfd v kolonce "nejoblíbenější scénáristé." Ti chlapíci to prostě s perem umí naprosto parádně. Jejich nejnovější netflixový dílo si, onou typickou coenovskou podmanivostí, dělá srandu z klasických westernovek, přičemž diváka může překvapit i povídkové podání, který jsem třeba já vůbec nečekal. První půlka na jednoznačných pět hvězdiček. Škoda jen, že v druhé půlce tomu krapánek docházel dech. I tak ale hrozně příjemná, vtipná a skvěle natočená podívaná, která člověku dokáže, že Coen brothers neztrácí svůj talent ani po šedesátce. Lepší 4* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS......První povídka nastolila zajímavý neotřelý styl vyprávění, kde hlavní roli obstaral Blake Nelson se svým zpěvem. Jo, sekvence v zapadlém baru a také u stolu s kartami docela k popukání. I závěr povídky nezklamal. 82 %...........NEAR ALGODONES......Takový ten typ člověka, kterému se nic nedaří, ale vždy na poslední chvíli vyvázne vstříc jasné smrti. Jako ta poprava mě překvapila, čekal jsem ještě nějakých zásah zvenku a vysvobození, ale co čekat od černohumorné nálady Coenů, že ? 82 %.........MEAL TICKET........Povídka, jež skrývala obrovský potenciál, ale ten využit nebyl. Závěr smutný, ale čekal jsem, že Neeson z toho nemůže vyváznout netknutý. 63 %.........ALL GOLD CANYON.....Asi druhý nejlepší příspěvek do filmu. Úctyhodné záběry na překrásnou krajinu okořeněné perfektním civilním výkonem Toma Waitse. Závěr zprvu vystrašil, ale ten obrat o 180 ° tam prostě dát museli. Spravedlnost existuje !!! 88 %.......THE GAL WHO GOT RATTLED......Jedním slovem špica. Sice nejdelší povídka, ale to vyústění mě prostě totálně odrovnalo. Ten záběr na pana Arthura s prezidentem Piercem na kopci skoro až poetický. Takhle si pamatuji Coeny !!! 90 %..........THE MORTAL REMAINS.......Konec jsem popravdě nepobral úplně, ale ten přerod z pohodlné cesty na cestu, z které asi není návratu, docela zapůsobil. 75 %.................Shrnutím se film povedl, držet si to úroveň čtvrté a páté povídky, tak nemám slov. I tak ale potěšil působivý návrat tohoto režisérského dua. Celkově 80 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama