Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Najlepší český film za posledný rok. Ak by tam bolo viac scén "z hry" a krajšie duo hlavných hráčok, dám 100%. O plážovom volejbale sa skoro furt len kecalo, až som mal pocit, že je to iba katalyzátor vzťahových zápletiek a kľudne to mohlo byť napr. o curlingu :) Linky o vzťahoch boli vtipné, presvedčivé a fungovali dobre. Kolečko dokazuje, že ak chce, vie aj tuctový námet spracovať nadpriemerne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I když začátek jsem trochu přetrpěl, nakonec Kolečko naprosto přesvědčil. Protože hláškující Langmajer tvoří vtipnou část filmu, a jeho figurka správce Jíry je asi nejlíp napsaná postava posledního desetiletí českého filmu. V českém situačním komediálu se toho většina nepovede, a pár lepších vtipů to nezachrání. Přes prsty je to přesně naopak, a "může" za to Langmajer, spojující legraci a posouvající dějem. Jak píše kolega, na Primu fakt dobrý. A velmi umně oprášené hity! Hudba byla fajn. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Hřebíčkovú prosím už nedávajte zábery príliš zblízka, pretože potom je strašne vidieť, jak rýchlo postúpil čas. V kšiltovke to ešte ujde, ale prečo z nej robia mladicu, veď každý vidí, že jej nie je 20. Samotný film hromadí od začiatku trapnosť za trapnosťou. Prachař požiada svoju zubatú priateľku, teda opäť spomínanú Hřebičkovú, o ruku a ona reaguje ako afektovaná kunda. Potom príde na rad volejbal a deti za nimi chodia o podpis. To ako fakt? Veď plážový volejbal má tak dokopy 10 fanúšikov v celej republike. To si už môžem ísť pre podpis k bezdomovcovi, má to rovnakú hodnotu. A keď sa na scéne objaví Langmajer, viete, že prišiel úchyl oblečený ako tupý buran a je po celej komédii. Zase to je položené na tom, aký je ten Langmajer super zvodca, každá mu chce dať. No a Dyk to je fakt dick. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Přes Prsty" je pre mňa celkom príjemné prekvapenie. Príbeh je síce klasický, ale vďaka charizme postáv ho dokáže potlačiť dopredu a vďaka dobrým hláškám som sa na ňom dokázal veľmi dobre zasmiať. Úprimne a schuti. Takže v tomto smere film oceňujem. Langmajer je v trošku inej role ako som u neho za posledné roky zvyknutý, no sedí mu to tu skvele. A pôsobí tu veľmi prirodzene. Rovnako skvelá je podľa mňa Petra Hřebíčková. Je mi sympatická, je tvrdá a dokáže sa skutočne do lopty svojimi prstami poriadne oprieť. Plus aj jej priateľstvo s Nesvačilovou pôsobilo skutočne. Čo sa ale tej týka, tak jej postava ma bavila tak trošku najmenej. Mám pocit, že tam sa dostalo najviac klišé. Okrem toho samozrejme musí byť aj klišé, že keď niekto povie, že to absolútne neprichádza do úvahy, tak v nasledujúcej scénke vidíme presný opak toho čo práve hovoril. A je to aj tu. Potenciál na vyšší rating tam bol. Hlavne vďaka humoru. Kolečko vie byť miestami vulgárnejší, no v tomto filme sa asi držal trošku na uzde. Je to síce vulgárnejšie, ale nemôžem povedať, že by film bol vyslovene sprostý. A dokonca sa dozvieme aj nejaké životné múdrosti, ktorým asi neporozumiem. Ako napríklad: "Krivé dřevo sa vyrovná až v ohni". Ak sa chcete zasmiať, tak film odporúčam. Myslím, že si ho užijete. Takže smelo do toho. Hodnotenie: B ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to prázdnější, než by mi bylo milé. Petra Hřebíčkový začíná být hodně fajn a sympatická, Langmajer je přesný (když začal zpívat Lucii, málem jsem si smíchy ustříkl) a dost hlásí (škoda, že se o komičnost filmu postará, místy poměrně křečovitě, jen jeho role), Dyk pořád ne/herecké poleno, když on, to už může před kameru fakt každý. Ale čekal jsem více. A tak největším potěšením a radostí filmu zůstává nesmrtelné a stále silné: Kapkama se proplétám, co rytmem samby zní... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Petra Hřebíčková (ve filmu starší svobodná a bezdětná Linda) měla ve skutečnosti v době natáčení už děti dvě, a to dva kluky. (Posheidon)
  • „Nejdřív jsme hledali režiséra, ale nakonec jsme se oboustranně nedohodli, a tak jsme se s Danielem Strejcem, který dával na začátku projekt dohromady, rozhodli, že se to pokusím natočit já. Hned jak ten nápad padl, jsem zavolal Jirkovi Langmajerovi, jestli si to dokáže představit a na place mi pomůže. On řekl, že určitě. Tak jsem do toho šel,“ řekl Petr Kolečko. (SONY_)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama