Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Přes Prsty" je pre mňa celkom príjemné prekvapenie. Príbeh je síce klasický, ale vďaka charizme postáv ho dokáže potlačiť dopredu a vďaka dobrým hláškám som sa na ňom dokázal veľmi dobre zasmiať. Úprimne a schuti. Takže v tomto smere film oceňujem. Langmajer je v trošku inej role ako som u neho za posledné roky zvyknutý, no sedí mu to tu skvele. A pôsobí tu veľmi prirodzene. Rovnako skvelá je podľa mňa Petra Hřebíčková. Je mi sympatická, je tvrdá a dokáže sa skutočne do lopty svojimi prstami poriadne oprieť. Plus aj jej priateľstvo s Nesvačilovou pôsobilo skutočne. Čo sa ale tej týka, tak jej postava ma bavila tak trošku najmenej. Mám pocit, že tam sa dostalo najviac klišé. Okrem toho samozrejme musí byť aj klišé, že keď niekto povie, že to absolútne neprichádza do úvahy, tak v nasledujúcej scénke vidíme presný opak toho čo práve hovoril. A je to aj tu. Potenciál na vyšší rating tam bol. Hlavne vďaka humoru. Kolečko vie byť miestami vulgárnejší, no v tomto filme sa asi držal trošku na uzde. Je to síce vulgárnejšie, ale nemôžem povedať, že by film bol vyslovene sprostý. A dokonca sa dozvieme aj nejaké životné múdrosti, ktorým asi neporozumiem. Ako napríklad: "Krivé dřevo sa vyrovná až v ohni". Ak sa chcete zasmiať, tak film odporúčam. Myslím, že si ho užijete. Takže smelo do toho. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyletněná komedie z atraktivního prostředí beach volejbalu stojící na chemii ústřední trojice, která funguje téměř bezchybně. O smích se tu stará především Langmajer v roli stárnoucího seladona, který mě několikrát dostal do kolen, Nesvačilová je tu za tu roztomilou a Petře Hřebíčková to tady sedlo jako už mnohokrát předtím. Samozřejmě že se film nevyvaruje určitých klišé a Kolečkovi občas zahapruje i samotná režie, ale to vlastně k podobným filmům patří. Bavil jsem se víc, než jsem čekal. 75% ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu není zvlášť nijak originální. Film je o dvou volejbalistkách, které se chystají na mistrovství Evropy, ale předtím jim to málem překazí Rudolf, kterého hraje Jiří Langmajer. Ten si klasicky začne úplně se všema a bez něho by to nebyla ta pravá česká komedie. Přece jenom vždycky tam musí být někdo, kdo bude spát s každou ženskou a pobíhat nahej nebo hrát toho hodinového manžela. Film se nese celou dobu na vlně lehké letní vztahové komedie. Bohužel až moc lehké, protože z prostředí plážového volejbalu se nic moc nedozvíme. Místo toho totiž ve filmu dost často slyšíme, jak se jednotlivé postavy navzájem soudí a občas tomu přidají trochu šovinismu. Ze samotných herců extra nikdo nevyniká, což je za mě škoda. Jediné na co se dá ve filmu koukat jsou dvě hlavní herečky, protože aspoň nějak vypadají. Ve filmu má podstatnou část samozřejmě taky humor. Místy se člověk zasměje, ale jinak jsou všechny vtipy pro mě až moc trapné, což mě ani moc nepřekvapuje vzhledem k hereckému obsazení. Někdy tlačí až moc na pilu, dialogy taky většinou skřípou a vrcholem je Vojta Dyk, který mi do prostředí volejbalu vůbec nesedí. 4,5/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Oddechovka za současné situace téměř ideální. Vzhledem k tomu, že je poměr trapnosti a vtipnosti vyvážen přesně rovnocenně, je to za mě takových lepších šedesát procent. Langmajer má sice zbytečně starý vzhled, ale jako vždy hraje naprosto skvěle a dámské duo je vhodně vybráno. Sportovních komedií moc nemáme a na tuhle se fakt dá dívat. Takže celkový dojem pozitivní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Venku hnusně, mokro, bahnivo a tak snad proto mi film lehce sednul. Sice jsme ho s kumpány na chalupě nejprve asi po prvních 10 minutách vypnuli, ale tak nějak jsem měl chuť na něco letního a ano i na natřásající se prdelky volejbalistek a tak jsem mu tentokráte už sám dal šanci. Řezníčková ač čtyřicítka je ještě pořád kus pěkný ženský a její bříško by jí mohla závidět leckterá o 10 let mladší kolegyně. A zrzka Nesvačilová svým zjevem už zaujala ve vícero posledních českých u mne dvouhvězdičkových filmech. Bohužel na rozdíl od Hřebíčkové hrát moc neumí. Kdo byl vpoho byl Langoš s vousy připomínající Dana Vávru :-). A dobrej byl celkem i Dyk. Celé je to takové dost romantické, místy se ale i zasmějete. Oproti jiným soudobým hororům nakonec přitlačím míč nahoru a dávám za 3 . * * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Scény odehrávající se na mistrovství Evropy se natáčely až mezi posledními. (Posheidon)
  • Pro Petru Hřebíčkovou se tvůrci rozhodli hned na začátku, především pro její zkušenosti s žánrem romantické komedie. (SONY_)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama