Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (201)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že člověk doufal, že nová verze Dolittla bude méně bláznivá než verze z 90´ let, tak opak je pravdou. Bohužel. Film jako celek mi přišel neuspořádaný, nelogický a tím pádem nezajímavý. Dokonce ani Robert Downey Jr. a Michael Sheen se mi nelíbily, a to je mám jako herce nesmírně rád. Tento styl hraní možná zvolili proto, aby se přiblížili k těm nejmenším, pro které je tento film určen, ale jejich pitvoření už bylo až moc za čárou a diváka spíše odpuzuje. Dolittle nabízí akorát pár zajímavých a vtipných scén, ale rozhodně to není a nikdy nebude dalším dětským fenoménem. Úplný odpad to není, ale raději si příště pustím Eddie Murphyho. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch problémech až skoro průserech, jež vypluly na povrch během (post)produkce jsem skutečně od filmu moc nečekal, ale stejně mě tak nějak drželo nad vodou, že Downey to svým charismatem a hláškami alespoň trošku pozvedne. Přiznám se, že o předloze jsem měl pouze mlhavé představy a jakožto člověk, co vyrostl na Dolittlovi Eddieho Murphyho, to pro mne byl vždycky kánon. A tahle až dalo by se říci disneyovská verze mě bohužel ničím extra neoslnila. S vývojem počítačových efektů se čím dál více sází na plně digitální zvířata, což pozoruji zejména od doby úspěchu Pí a jeho života. Já mám však problém s tím, že ač jsou triky na vysoké úrovni, zvířata zkrátka nepůsobí příliš reálně, ale spíše jako Looney tunes postavičky v realistické grafice (což je možná cíl, když zvířata mluví). Nicméně u starého Dolittla jsem ten pocit neměl (toho z roku 67 jsem neviděl). Zkrátka bída, která s troškou štěstí bude bavit alespoň děti...kterým bych stejně raději pustil Knihu džunglí...5/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér Texaského masakru motorovou pílou: Počiatku, producent Kým si spal a scenárista Opustenej s Katie Holmes uvádzajú... novú rozprávku. Ono, nebol to zlý nápad. Hollywoodsky návrat k legendárnej postave, ale ignorovanie filmov s Eddiem Murphym zo súčasnosti a naopak jej návrat do starého Anglicka a odklon od sitkomu smerom k veľkolepému trikovému dobrodružstvu? Prečo nie, bez debaty to malo potenciál na úspešnú rodinnú sériu s obrovskými rozpočtami. No, lenže to bol masaker. Na filme je vidieť radikálna prestrihanosť, výmena režisérov a rôzne iné ťažké zákulisné ťahanice a problémy. Už hlavná zápletka o otrave kráľovnej je úplne mimo. Scenár často nedáva zmysel, potenciálne skvelé vtipy sú zavraždené behom jedinej scény (márne som čakal, že z „Jeffa“ sa stane šťavnatá vedľajšia postavička), iné nápady sú WTF (jazdenie na pštrosovi alebo veverička považujúca Tommyho za vraha veveričiek, ale aj od tohto nápadu je čoskoro upustené a odchádza do zabudnutia). Miestami budete vyložene trpieť (ústredný zloduch Műdfly a jeho vojenský pomocník). Tempo je strašné, hlavne úvod je hrozný, trvá asi 40 minút, kým sa to aspoň ako-tak rozbehne. Potom, keď už sa zmierite s tým, že vás žiadny zázrak nečaká, tak sa čiastočne upokojíte, ale stále je to trochu ako keď vám vŕtajú zub a nakoniec vás to nebolí až tak, ako ste sa báli. Robert Downey je trápny, ostatní sú na tom ešte horšie (vrátane Antonia Banderasa, ktorý sa snažil, ale potom mu namaľovali obočie a bolo po Desperadovi). Čo sa mi vyložene páčilo? Výprava „pirátskeho“ ostrova a bláznivá akčná scéna s prepadnutím na mori. Už dávno som nebol na komédii resp. rodinnom filme, pri ktorého premietaní v kinosále panovalo také hrobové ticho. Občas zaznie dobrá hláška alebo sa tvorcom nejakým zázrakom podarilo vytvoriť asi štvorsekundový, relatívne vtipný nápad. Ale nebudete sa smiať, iba sa v lepšom prípade raz za 20 minút slabo pousmejete. Kino Považan NMnV 2020 ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Velky, spatny. Prachy na tom jsou docela videt, ale neco tak unyleho jsem dlouho nevidel. Timing scen a vtipu je uplne spatne. I kdyz se ve scene neco deje, nedokaze to vtahnout a uplne tomu chybi tempo a stava. Videno kratce po Sonicovi s Carreym a nebe a dudy. Zatimco jeden je nadupanej a tempo skvele funguje, Dolittle jen smutne kouka z dalky, ze jeho "dobrodruzstvi" nikoho nezaujalo. Preslap, ktery se ani neda dokoukat, protoze pocitove ma film tak 10 hodin, jak se to vsechno vlece. Uz jsem psal unylost? ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

Přemáhám se k těm třem hvězdám a to hodně. Pohádka spíše pro mladší, odpovídal tomu humor. Na Downeyho ale tak trochu nedám dopustit a proto nechcu film moc zhazovat, protože jsem si ho posral sám svým stupidním omylem účastnit se českého dabingu. Pak se bohužel člověk až na konci filmu dozví, co za jména tam dabovaly. To mi je ale už hovno platný, že tam daboval Cena, Holland, Rami Malek a spol, když jsem tam měl nějaké české pleby. Chce to druhý pokus. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru. (FoxMulder)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Ivoman)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama