Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (200)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak černě neviděl jak o tom píšou. Film je docela v pohodě a dá se na to koukat. Je to film o mluvících zvířatech nečekal film s nominací na Oskara. Zvířata jsou udělaný hezky a i jsou vtipný a Downey sice nehraje nejlíp ale to je mi fuk je to pohádka a já si to dokoukal s klidem a nemám s tím žádný velký problém. Příběh je sice zvláštní, zvlášť s tím koncem ale proč ne. 55% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který nenadchne ani neurazí, tak bych popsala příběh o Dolittlovi. Robert Downey Jr. si odskočil od Iron Mana ke zvířatům a překvapivě to spojení funguje. Na pohled je velice vážný, ale situace, do kterých ho dostává minulost z něj dělají zábavného člověka, který každou komplikaci vede s nadhledem. V tom mu pomáhají zvířecí přátelé, kteří se postarají o veškerou legraci kolem, ať už je to hlupá kachna, která si plete zeleninu s nářadím, nebo příliš bojácna gorilla, děsící se i malých dětí nebo vševědoucí papoušek. U některých scén jsem se opravdu hodně rozesmála, film je milý, dobrodružný, cílený hlavně pro menší diváky, kteří se rozhodně nudit nebudou. Za mě má velké minus záporná postava, kterou divák prokoukne hned na začátku, zároveň to má trochu průhlednou zápletku a konec, nestane se tam nic překvapivého. Mohli si odpustit scény s Antoniem Banderasem, za mě úplně zbytečná postava. Chápu, žese musela trochu objasni důležitost Dolittlovy zesnulé ženy, ale určitě by se to dalo vymyslet jinak, takhle je to až příliš dlouhé. Animace je ale na druhou stranu povedneá, vypadá realisticky, herecké výkony super, dětští herci příjemní na pohled. Shrnutí tedy zní, že je to příjemný oddechový film, u kterého se pobavíte, ale nemá čím zaujmout. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že člověk doufal, že nová verze Dolittla bude méně bláznivá než verze z 90´ let, tak opak je pravdou. Bohužel. Film jako celek mi přišel neuspořádaný, nelogický a tím pádem nezajímavý. Dokonce ani Robert Downey Jr. a Michael Sheen se mi nelíbily, a to je mám jako herce nesmírně rád. Tento styl hraní možná zvolili proto, aby se přiblížili k těm nejmenším, pro které je tento film určen, ale jejich pitvoření už bylo až moc za čárou a diváka spíše odpuzuje. Dolittle nabízí akorát pár zajímavých a vtipných scén, ale rozhodně to není a nikdy nebude dalším dětským fenoménem. Úplný odpad to není, ale raději si příště pustím Eddie Murphyho. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně vidět poradu, kde se řešilo, o čem to bude a někdo na konci s vážnou tváří prohlásil "a pak drakovi vytáhne ze zadku dudy" a všichni producenti začali tleskat a hodili na stůl 175 milionů. Ale to byl upřímně jen poslední hřebík do rakve filmu, který až obdivuhodným způsobem selhává ve vyprávění i střihu (obdivuhodným proto, že na něm opravdu nepracovali žádní idioti a rozhodně se nemohli vymlouvat na nedostatek financí). Nejbolestivější pohled je každopádně na Downeyho, jehož Dolittle je v zásadě neschopná postava nehodná sympatií a jindy charismatický sympaťák je tlačen do jakési podivné jacksparrowské polohy, ovšem bez potřebných hlášek i vtipných scén. Čirá bolest. Viděno v originále. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PAMATUJ, MÍT ODVAHU NEZNAMENÁ NEMÍT STRACH." Nepřišlo mi to tak špatné. Divné? Jistě! Špatné? Nijak překotně, tak nějak běžně :-) Triky asi nejsou úplně top, přesto, viděli jste CHLUPATOU ODPLATU? Taky se zvířaty, ale trikově nesrovnatelné (i když je nutné uznat, oba filmy měly úplně odlišné produkční zázemí). Já třeba vůbec nepochopil, proč to Downey hraje stylem Jacka Sparrowa, to bylo úplně bizarní. Nebo scénka s drakem, větry a dudami, maximálně bizarní! Na druhou stranu i kategorie guilty pleasure je potřeba něčím krmit :-) 50% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Na začiatku filmu v scéne, kde strýko Arnall Stubbins (Ralph Ineson) podáva nôž Tommymu (Harry Collett), je nôž ostrím von z dlane. Keď si ho však Tommy preberá, nôž je otočený ostrím k dlani. (exe1337)
  • Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru. (FoxMulder)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Ivoman)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama