Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní, ale po 2 sériích nedokážu říct, jestli se mi seriál líbí, nebo ne. Jsem spíš nasranej. Krimi část celkem dobrá - vyšetřuje se vražda, jejímž pachatelem mohl být ten, nebo tamten. Větší část ale zabírají vztahy, které se řeší furt dokola, což je až únavné, až si jeden říká, do jakého času a prostoru to je situovaný. Všichni se chovají jako hovada, zoufalci, hlupáci. Přitom jsou vzhledově sympatičtí (dobrej casting). Ale to, jak se strašně snaží tvářit cool a tvrdě, je prostě trapné. A obávám se, že tohle je moc i na ty, jimž je seriál určen. Ačkoli tak vysoké hodnocení....nevím....buď prostě nejsem cílovka, nebo se rybičky chytily na červíka. Update po 3. sérii: O krimi prakticky už nejde, z 99% se řeší jen kdo s kým, všichni se tváří ještě víc drsňácky, celá série má nádech trapnosti a nesmyslů. Update po 6. sérii: Prakticky vztahovka, telenovela, vraždí se už tak nějak běžně, čím dál větší trapárna. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat k celému seriálu... Vše jsem detailně napsal v recenzích k jednotlivým sériím. Zajímavá koncepce, styl vyprávění a hlavní zápletka (zločin), což seriál povyšuje nad obyčejný seriál o milostných radostech a slastech dospívajících, byť z vyšší třídy. Bez toho by to byla opravdu kombinace Beverly Hills a Školy zlomených srdcí. Daří se to dobře skloubit, i když milostných scén by mohlo být mnohem méně. První dvě série velmi dobré, třetí slabší a ve čtvrté je tam zločin jen tak mimochodem a to hlavní je co nejvíce milostných scén. Ta už neměla vzniknout. Howgh! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Venku je na nule. Stejně tak jako sympatie k jakékoliv postavě v seriálu. Nevím jenom jestli je to tím, že jsem myšlenkově spal z té nudy, která nastala během celého seriálu. Je docela škoda, že toto bude můj první a zatím jediný komentář tady. Zrovna takový negativní, subjektivní a nasraný. Většinou máte v seriálu nebo obecně v jakémkoliv díle nějakou kladnou postavu. Tady ne. Jak říkám, nevím jestli jsem ji přehlédl v té změti klubka idiotů a nebo je to kvůli tomu, že tam fakt žádný nebyl, ale bylo v celku těžké si myslet o tomto počinu něco dobrého, když je to jenom o tom jak jedna postava rozdává pseudo-HIV na všechny strany a její mysl se mění jak vítr vane, pak je tu naivní debílek, jeho brácha, který dělá loupeže na úrovni mentálně nedostačivého typu a tak dále a tak dále. Tuna kravin pro nic. Chápu, že asi tyto VKV pro dnešní mládež v lepším pozlátku asi někoho zaujmou, ale pro mne to byla jenom genocida mozkových buněk. Druhá série nechť zde bude, ale mne obejde jako vysokoškolské zaměření matematické. Sbohem, Armáno. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Elite je další španělská bomba. Španělská kinematografie se mi v žebříčku posouvá čím dál výš a jenom čekám na nějaký další titul, po kterém budu moct hrdě prohlásit, že se dostala na vrchol. Každopádně Elite je nervy drásající teenagerovské drama, po kterém jsem nevěděl, kde mi hlava stojí. První série byla sice trochu slabší, ale další dvě dostaly seriál do dosud neprobádaných výšin velmi kvalitních výtvorů. Už teď jsem strašně nadrženej na další sérii a nemůžu se jí dočkat. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Na halloween párty se objeví lidé převlečeni v Dálího kombinéze, které využívala parta zlodějů v La casa de papel (od r. 2017). Právě v seriálu La casa de papel hrál Nano (Jaime Lorente) hlavní roli Denvera, představitelka Mariny (María Pedraza) zde ztvárnila roli Alison Parker. (zrpi)

Reklama

Reklama