Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John je vysloužilý zabiják, který už chce mít od všeho pokoj. Minulost ho však přesto dožene. Stejně jako dva nájemní vrazi z jeho bývalé organizace. Než se k němu dostanou, přivede náhodné řetězení událostí do hotelu, v němž se vše odehrává, ještě jednu osobu... (TV Prima)

Recenze (29)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi tu začíná připadat, že se Nicolas Cage dostal u spousty uživatelů na černou listinu, která mu zaručuje, že ať už natočí cokoliv, stejně to bude Odpad!. Pokud jsou na té listině ještě jména, jako Seagal, Willis, Travolta a mnoho dalších jim podobných odpadlíků, možná by se to dalo i malinko chápat, i když ani s tím nesouhlasím, tedy možná až na ty první dvě jmenované trosky, ale prostě řadit mezi ně i Cage? S tím rozhodně nesouhlasím. Ano, samozřejmě, Nicolas točí prakticky už jen laciná béčka, o jejichž kvalitách si může právem myslet každý co chce, nicméně na to úplné filmové dno jeho filmy rozhodně nepatří a právě Kill Chain je toho jasným důkazem, kdy krapet nechápu, proč ho všichni tak sestřelili. Opakuji, ano, i tento film je sice laciné béčko, ale zatraceně záživné a živelné béčko, s nečekaně promyšlenou zápletkou, která dokáže svými zvraty pořádně překvapit, její tempo je vážně našláplé, pořád se něco děje, mrtvoly se kupí slušnou rychlostí a závěrečná pointa není vůbec blbá, naopak, mě fakt upřímně bavila. Postavy a jejich herečtí představitelé jsou pak vesměs výrazné figurky, a Cage si to tu také docela dává, navíc mě oslovila i atmosféra filmu a své odvedlo i špinavé prostředí hotelu, které dodává filmu také ten správný říz. Takže do třetice, ano, je to laciné béčko, ale jelikož je to zábavná, svižná, chvílemi napínavá a nečekaně překvapivá jízda, nebudu tu za trotla a udělím tomu zaslouženou trojhvězdu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že se pan rejža a scénárista tak trochu zhlédl v Tarantinovi. Odpovídá tomu nejen okázale braková zápletka na pokraji parodie, ale místy i nadbytečná užvaněnost. Jen ten Nico tomuhle pohodovému a sympatickému béčku příliš nepomohl. Tedy myslím nepomohl mu v hodnocení na místní databázi, protože spousta pozérů si zjevně užívá, že mohou vysolit odpad! filmu s Cagem. Takže já naoplátku solím plný počet, objektivně tak tři a půl, s lepší kamerou určitě čtyři. Nejvíc mi vadilo, že pasáže ve španělštině, kterých je spousta, žádné anglické titulky které jsem sehnal nepřekládají, takže se na to asi ještě jednou zběžně podívám v českém dabingu, bych blil. Ale je to jednodušší, než se učit španělsky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zaplivaný hotel je centrem dějiště brutálně laděného dostaveníčka s Nickem Cagem. Ten hraje jakéhosi nynějšího majitele inkriminovaného hotelu, který údajně vyhrál v kartách, ale čert ví, jak se to celé má. Jisté je, že zúčastnění noční vybíjené mají svědomí hodně černé. Je tedy jasné, že autor Ken Sanzel pracuje s nikterak kladnými postavami, tudíž dochází k vyhroceným střetům, v nichž to většina z nich ošklivě schytá. Narušená chronologie vyprávění má za úkol dodat filmu nepředvídatelný ráz. A celý tento počin se tváří hodně hustě a bere se zhusta vážně. Nick Cage hraje xtou variaci Nicka Cage. K ruce má krasavici Anabelle Acosta a i zbytek osádky sem příslušně zapadl. Příslušně temně nasnímanou a solidně zrežírovanou jízdu narušovala občasná nepřehlednost. Cage si nemá nač stěžovat, postaral se o produkci, zahrál si hlavní roli a Oscara už stejně nikdy nezíská, tak ať mu jeho hnízdění v nižší kategorii jde k duhu. 7/10 ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(1%) No, to byla ale řádná sračka, nevím co k tomu dodat …. Cage se zde objeví až v druhé polovině filmu (vyjma krátkého úvodu) a že by to zrovna on vytrhl? To se říci nedá. Zpočátku se to snaží soustředit na určité postavy a jejich životy. Jenže já se strašně nudil, i jsem sotva vnímal jejich dialogy – o takových sračkách se bavily, to snad není ani možné. 1% dávám za pár přestřelek apod – ale ani to mě nebavilo, když mě zde nebavilo vůbec NIC. TEČKA! ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

SZČO na dôchodku "John Quick Arańa" sa dal na podnikanie v hotelierstve. Bože ja som taký kus vola, že som si takúto sračku vôbec pustil. Cage už asi nemá ani na staničné žemle keď točí takéto ekskrementy. Inak stačí si pustiť posledných 20 minút kde Nico vybľaboce všetko čo sa vo filme dialo, alebo mu predchádzalo. Tá jedna hviezda je pre mňa za to že som to vydržal až do konca. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V poradí siedmy film, v ktorom sa postava, ktorú hrá Nicolas Cage, volá John. (beso74)
  • Vo filme sa spomínajú krvavé diamanty z Kamerunu. Tento termín sa však používa pre diamanty pochádzajúce z krajín, kde sa z ich ťažby a predaja financujú zbrane určené na boj voči miestnej legitímnej vláde, čo je prípad krajín ako Angola, Sierra Leone, Demokratická republika Kongo, Libéria, Pobrežie slonoviny či Republika Kongo. Kamerun však medzi tieto krajiny nepatrí. (beso74)

Reklama

Reklama