Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Verze Hamleta, kdy je něco rozstříleného v království Dánském, vypadala lákavě, ale jinak je to chaotický eintopf, který si sice touží pohrát s klišé akčních filmů a popkulturními odkazy, ale ten obrovský potenciál mu značnou část stopáže protéká děravým dnem. Jít s tímhle nedodělkem pár týdnů po skončení natáčení do kin a navíc proti Jurskému parku? Není se co divit, že nad úspěchem Last Action Hero mávl kosou Černý Gandalf.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som to už veeeeeľmi dávno, ale celkom sa mi to páčilo. V roku 1993 sa mi ale so Schwarzeneggerom páčilo všetko, takže si to už pre istotu nikdy nepozriem. Námet mi pripadal veľmi zaujímavý. VIDENÉ ZNOVA 3/20: Black ako scenárista predbehol svoju dobu a výsledkom je vzhľadom na rozpočet prepadák, kde bolo asi veľa prvoplánových Arnoldových fanúšikov stratených v preklade, viď Siedma pečať. Okrem znalcov filmových klišé akoby obaja scenáristi písali film aj pre teoretikov fikčných svetov a kvantových fyzikov. Čiže časom značne prehodnocujem, je to nedocenený kúsok, ktorý už mal byť dávno docenený a kultový, ale nie je a možno sa tak stane ešte niekedy v budúcnosti. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Vím, je to pitomost, nevkusný kýč a Arnold je opravdu příšernej:-))) Ale tak nějak mám pro tenhle film slabost, snad proto, že jsem ho viděl v sérii s předchozími akčňáky, snad prot, že se "komediální talent" pana guvernéra teprve začal klubat na svět ( i když v Komandu nebo Predátorovi byl taky dost vtipnej:-)))) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to Parodie.. nebo není? Před očima se nám mění. Inu.. Sám za sebe mohu říci, že tenhle film je pro mne VELMI zábavný a nenechám si ho nikdy ujít. Arnoldovi sedla role jak prdel na hrnec. Spoustu maličkostí, kterým se nejde nesmát. Jsou tu možná mnozí, kterým se film nelíbil, nebo vůbec nepochopili jeho nejednoznačný odkaz. Já však mezi ně nepatřím a vřele jej doporučuji. 85% ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nápad: *****, provedení:*. Tvůrci, jak se zdá, se rozhodli spojit nespojitelné. Pokusili se o značně intelektuální parodii na jeden z typicky hoolywoodských žánrů a zároveň chtěli natočit dobrý film podle hoolywoodských měřítek. Hlavně v závěru je to celé postavené na hlavu. V reálném světě by to mělo vypadat trochu jinak. A ne, aby si tam Arnold prováděl své za hlavu přitažené kousky. Copak se v reálném světě stane, aby někdo spadl ze střechy, ale pak se ukázalo, že se vlastně čehosi zachytil takže je vše OK. Copak v reálu jde sjíždět po oponě na sekyře. V těhle akčních sekvencích se záměr autorů někam ztratí a přítimnost Bergmanovi smrti pak působí beznadějně trapně. Jo, a copak může mít postava z akčního filmu tak rozvinutou lítostnou psychologii. Mohl to být výborný film. Ale jen mohl. (Pořád to ale v mém osobním žebříčku patří mezi tři nejlepší díla s Arnoldem Schwarcenggrem - hned po Total Recal a Pravdivých lžích) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Po explozi domu pronese černý policista větu: "Dva dny do důchodu," čímž odkazuje na film Smrtonosná zbraň 3 (1992). V ten samý moment zazní i část hudby ze zmíněného filmu. (Corpsegrinder)
  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Fred Waugh (1932–2012), v závěrečných titulcích uvedený jako Fred M. Waugh. Jeho dva synové Ric Roman Waugh a Scott Waugh na filmu dělali jako kaskadéři. (Rominator)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama