Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

mcb 

všechny recenze uživatele

Toto bych doporučil každému, kdo se ještě dívá na akční film a říká, že je to nesmysl (hl.hrdina běží a nikdo se do něj netrefí, přesně na sekundu se zachrání, zranění mu nedělají problém apod.) Super oddychovka s hláškujícím Arniem a skvěle padnutými typickými akčními scénami. Lehké parodování a spousta mini cameo roliček. 3,5* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Byl by to obyčejný podprůměrný film pro ty mladší, kteří ještě mají ke svým moviestar jakýsi vztah, kdyby to nebylo tak parodické a v případě Schwarzeneggera sebeparodické. Právě tato složka filmu ho u mě vynesla do slabých nadprůměrných výšin. Přemýšlet, zda ta místy až hraničící parodičnost je záměrná, či nechtěná, netřeba. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co nemají tak časté reprízy. Kdysi jsem to viděl v tv jen jednou a pamatuji se, že se mi to celkem líbilo a už dlouho jsem měl v merku, že se na to kouknu znovu. A jelikož už jsem samozřejmě obeznámen (nejen) scénáristickou tvorbou Shanea Blacka, film a jeho nesčetné odkazy jsem si nesmírně užil. Obrovská škoda, že to byl kvalitativně nedoceněný velký propadák a nic podobného už vzniknout nemohlo, ale přesně takhle nasáklý filmy popkulturními odkazy bych si představoval Spielbergovo Ready Player One. Arnold Braunsweiger a Charles Dance rulezz! ... 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som to už veeeeeľmi dávno, ale celkom sa mi to páčilo. V roku 1993 sa mi ale so Schwarzeneggerom páčilo všetko, takže si to už pre istotu nikdy nepozriem. Námet mi pripadal veľmi zaujímavý. VIDENÉ ZNOVA 3/20: Black ako scenárista predbehol svoju dobu a výsledkom je vzhľadom na rozpočet prepadák, kde bolo asi veľa prvoplánových Arnoldových fanúšikov stratených v preklade, viď Siedma pečať. Okrem znalcov filmových klišé akoby obaja scenáristi písali film aj pre teoretikov fikčných svetov a kvantových fyzikov. Čiže časom značne prehodnocujem, je to nedocenený kúsok, ktorý už mal byť dávno docenený a kultový, ale nie je a možno sa tak stane ešte niekedy v budúcnosti. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film líbil. Námět mi přijde zajímavý, stejně tak pohrávání si s klišé akčního žánru. Nejvíce se mi ale líbila konfrontace opravdového a filmového světa. Chvílemi legrace, chvílemi "skutečně akční" film (podobně je třeba kombinováno i Spiknutí s Gibsonem). Dost se mi líbila scéna přepadení Dannyho zlodějem natočená dost realisticky, tady se nejvíce ukázalo, že ve skutečném životě je vše trochu jinak. Prostě - na rozdíl od většiny ostatních si myslím, že se film povedl a dobře jsem se u něj bavil. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (41)

  • Po explozi domu pronese černý policista větu: "Dva dny do důchodu," čímž odkazuje na film Smrtonosná zbraň 3 (1992). V ten samý moment zazní i část hudby ze zmíněného filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama