Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to Parodie.. nebo není? Před očima se nám mění. Inu.. Sám za sebe mohu říci, že tenhle film je pro mne VELMI zábavný a nenechám si ho nikdy ujít. Arnoldovi sedla role jak prdel na hrnec. Spoustu maličkostí, kterým se nejde nesmát. Jsou tu možná mnozí, kterým se film nelíbil, nebo vůbec nepochopili jeho nejednoznačný odkaz. Já však mezi ně nepatřím a vřele jej doporučuji. 85% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Toto bych doporučil každému, kdo se ještě dívá na akční film a říká, že je to nesmysl (hl.hrdina běží a nikdo se do něj netrefí, přesně na sekundu se zachrání, zranění mu nedělají problém apod.) Super oddychovka s hláškujícím Arniem a skvěle padnutými typickými akčními scénami. Lehké parodování a spousta mini cameo roliček. 3,5* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Když se tenhle film nebude brát vážně tak se u něj dá dokonale pobavit, sice má pár slabších chvil, ale zábavnost to bohatě vynahradí. Arnold se sem skvěle hodí a navazuje tak na Policajta ze školy, který se mu taky hodně povedl, ale bohužel ke konci už film jaksi ztácí dech a závěrečná čtvrthodina mi přišla tak trochu zbytečná, ale i tak se u 3/4 filmu dá zabavit velmi dobře ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý by chcel každý filmový fanúšik zažiť, ale takmer nikto ho nechcel vidieť. Komerčný prepadák a doteraz nedocenená pecka, v ktorej si režisér John McTiernan (Smrtonosná pasca), scenárista Shane Black (Posledný skaut) a hlavne samotný Arnold robia srandu z akčného žánru a zároveň mu skladajú poctu. Filmová radosť plná skvelých hlášok, vtipných akčných sekvencií, hrátok s klišé a sebaparodických výstupov. Celé to možno nedrží úplne pohromade, ale keď sa v jednej snímke objavia Humphrey Bogart, Jean - Claude Van Damme, Sylvester Stallone ako Terminátor a smrť z Bergmanovej Siedmej pečate, človek ten celovečerák proste musí mať rád. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Klidně bych to zařadil mezi Arnoldovy klasiky, když se v tomto případě spíše jedná o ne moc tradiční záležitost. Rodinná akční nenáročná komedie – tak by se to dalo v kostce i nazvat. Zaujala mě atmosféra, na tu dobu asi typická. Arnold tu má pár dobrých hlášek, nechybí známá: I’m back! No, je tu teda i dost akce. Místy působí obyčejně, ale mě se líbila. Režisér má na kontě pár skvělých akčnáků, jako je Die Hard 1,3 či první Predátor. Takže, akce je tu docela dost. Postava malého chlapce mi nevadila – zpočátku jsem se obával, že mi bude vadit – to se naštěstí nestalo. K nejvyšší spokojenosti asi něco chybí, ale lépe to snad dopadnout nemohlo. Prostě tu máme Arnolda v nejlepších letech, který film krásně utáhne. Hudba byla celkem ok. Nemám co už bych dodával, bavil jsem se dost. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (41)

  • Po explozi domu pronese černý policista větu: "Dva dny do důchodu," čímž odkazuje na film Smrtonosná zbraň 3 (1992). V ten samý moment zazní i část hudby ze zmíněného filmu. (Corpsegrinder)
  • Film záměrně obsahuje mnoho logických chyb. (Džejkop)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama