Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

juta 

všechny recenze uživatele

Arnolda v této roli jsem neviděl minimálně dvacet let a miluju to, jak se i přes tak dlouhou dobu dokážu vybavit některé scény. Nejen díky tomu jsem se u filmu po celou dobu bavil, ale jak se tak pozoruju, tak takový druh filmu, kde někdo vklouzne nějakým způsobem na druhou stranu plátna, mě hrozně baví, a díky tomu jakoby vymizí určité nedokonalosti, které bych jinak možná kritizoval. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka tenhle film není špatný, naopak bych řekl, že co se hollywoodské kritiky týče, vydařil se hodně. Skvělé Arnieho hlášky a vydařené obsazení to jistí. Trochu přemrštěná stopáž a scénářové trhliny jsou ovšem věci, které mi místy docela vadily. Ovšem pravá podívaná začíná, až když se postavy dostanou do reálného světa na premiéru nového Jacka Slatera. Charles Dance a Tom Noonan jsou skvělí záporáci, proč jen se objevují ve filmech tak málo? Poměrně dost jsem se bavil. Škoda, že takových akčňáků s Arnoldem moc není. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Až po x-tém zhlédnutí jsem si uvědomil, jak moc mám tuhle kouzelnou geekovskou záležitost vlastně rád. Milá parodie a především úžasná pocta Arnoldovi a vůbec všem velkým akčním hrdinům. Slušný scénář plný nápadů, výborná režie Johna McTiernana a spousta herců v cameo rolích, hrajících buď sami sebe nebo své nejslavnější role (Sharon Stone - Základní instinkt). Pokud (také) ujíždíte na hollywoodských akčních filmech 80. let s nepřemožitelnými svalovci v hlavních rolích, nemůžete Posledního akčního hrdinu nikdy úplně zatratit. 85 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dějový guláš, na kterém si kritici smlsli. Na filmovém plátně mu vychází všechno, když ale vstoupí do reálného světa, jde to ztuha. Poslední akční hrdina byl událostí sezony i propadákem roku. Za scénářem stál Shane Black, v jehož hlavě se zrodil Poslední skaut i Smrtonosná zbraň, za kameru si sednul uznávaný řemeslník John McTiernan a před ní se vyjímala robustní postava Arnolda Schwarzeneggera. I tak to moc nevyšlo. Mravenčí práce skončila rozpačitým dojmem. Žánrová nevyhraněnost tu ne vždy odpovídá tomu, co by si divák za pětaosmdesát milionů dolarů (v té době neuvěřitelný ranec peněz) přál, takže ty oslnivé pyrotechnické parádičky, bohatá výprava i kaskadérské kousky přijdou nakonec docela vniveč. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film líbil. Námět mi přijde zajímavý, stejně tak pohrávání si s klišé akčního žánru. Nejvíce se mi ale líbila konfrontace opravdového a filmového světa. Chvílemi legrace, chvílemi "skutečně akční" film (podobně je třeba kombinováno i Spiknutí s Gibsonem). Dost se mi líbila scéna přepadení Dannyho zlodějem natočená dost realisticky, tady se nejvíce ukázalo, že ve skutečném životě je vše trochu jinak. Prostě - na rozdíl od většiny ostatních si myslím, že se film povedl a dobře jsem se u něj bavil. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Raz nad ránom pri popíjaní štábu režisér John McTiernan poznamenal: „My tu v skutočnosti točíme E.T: Mimozemšťana." Arnolda Schwarzeneggera (Jack Slater) to dosť znepokojilo a odvtedy začal mať pocit, že celá záležitosť s prístupnosťou PG-13 bola chybou. (gogo76)
  • Arnold Schwarzenegger (Jack Slater) si na festivale v Cannes vytvoril osobný rekord, keď za 24 hodín poskytol 40 televíznych interview a 54 rozhovorov pre tlač. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama