Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt super oproti iným Schwarzeneggerových filmom, podobným týmto (Všade samé zvončeky 1996). Posledný akčný hrdina je pocta všetkých akčných kôstok. Skvele skombinovaná akcia s komédiou a sú tam dobré hlášky. A ono prepojenie sveta filmového plátna so svetom skutočným, to mi pripadlo ako veľmi zaujímavý nápad. Dobré akčné scény, vtipné hlášky, dobrá hudba a to všetko ešte s Arnoldom. Režisér McTiernan s ktorým Arnold už robil Predátora sa v Last Action Hero pekne vybláznil. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co špatného na tom každý vidí. Jde přece o srandu parodicky vystihnout neohroženého a vždy připraveného hrdinu. Jakého si úžasňáka v Arnieho podání. Je to určitě nejlepší Arnoldova komedie. John McTiernan je pro mě umělec, který zaslouží uznání. Tenhle film měl, sice jen pár minutové, hvězdné obsazení. A to je další plus. Jack Slater je mazák. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že keď som to videl prvý krát ma to neohúrilo a vlastne ani toľko nebavilo. Po rokoch, keď už poznám Arnoldové filmy takmer naspamäť som si dokazal užiť aj tento. Príbeh je naozaj super vymyslený a toľko nápadov a odkazov na iné Arnieho filmy, čo má Last Action Hero sa len tak nevidí (scéna s Terminatorom vo videopožičovni je najlepšia). John McTiernan dokazal dať štýlové macho scény Arniemu už v Predátorovi a tu sú štýlovo a vtipne vyšperkované. Bavil ma Jack Slater vo filmom svete, no finále v reálnom svete sa skutočne vydarilo. Ako celok je to perfektný úlet a seba-paródia na akčné filmy, ale aj na samotného Arnolda. Arnoldovi tato rola nie len výborne sedí, ale očividne si ju aj užíval. Stále nechápem to nízke hodnotenie. 80% - 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobný komerční i dějový úlet jako o rok později True Lies, akorát o třídu horší zábava. Na tomto filmu je skutečně vidět že se nešetřilo. Bohatá výprava, velcí herci, strhující výbuchy, honosné lokace (Hyatt) a velkolepá akce. Ovšem film přišel zaprvé ve špatnou dobu do kin (konkurence) a za druhé není zase tak zábavný, strhující a hlavně originální jak by se mohlo zdát a tak se z něj stal relativní propadák, který se zdaleka neujal tak jak by se čekalo. Ačkoliv je režisér na akční film kabrňák, v intimitě a v osobních vazbách jednotlivých charakterů mu to vždycky trochu vázlo a tak jakmile se nestřílí o sto šest, je docela nuda. Několik výborných vtipů, glos a scén, překvapivě dobrý Arnold, ale jinak opravdu příliš dlouhé a dosti skřípající. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobrá dobrodružná podívaná, paroduje akční filmy, snímek se nebere moc vážně -dlouhé, předlohé, 90 minut by stačilo, škoda, že tomu chybý více fantasy prvků, nebo bych si to možná jen představoval jinak/// Tak tohle jsem viděl poprvé. Asi před dvěma lety jsem si to právě ze zmíněného důvodu koupil v bazaru. Dostal jsem se k tomu až teď. Vidět to někdy v době vzniku tohoto filmu (to mě bylo asi jako tomu malímu hrdinovy), tak nestačím slintat blahem. Teď už jsem ale musel hodně chtít, abych si ten film užil. Líbila se mi akce a asi nejvíc odkazy a parodie na jiné akční filmy a akční hrdiny (Stallone, Van Damme). Ubíjela mě však dlouhá stopáž, která je opravdu přemrštěná. Nebýt toho byl by ten film o hodně stravitelnější./// Celkem 59%/// ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Film záměrně obsahuje mnoho logických chyb. (Džejkop)
  • Po explozi domu pronese černý policista větu: "Dva dny do důchodu," čímž odkazuje na film Smrtonosná zbraň 3 (1992). V ten samý moment zazní i část hudby ze zmíněného filmu. (Corpsegrinder)
  • Kaskadérský dublér Arnolda Schwarzeneggera (Jack Slater) Peter Kent si ve filmu zahrál malou roli muže, který chce na slavnostní premiéře filmu "Jack Slater IV" po Ripperovi (Tom Noonan) pozvánku. Kaskadér a kulturista Sven-Ole Thorsen se zase objeví na Leově pohřbu v malé roli střelce, který žádá ostatní, aby nestříleli. Kent i Thorsen mají podobně velkou roli, ale jako herec je v titulcích uveden pouze Thorsen, zatímco Kent je v titulcích uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama