Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři komedie Na samotě u lesa, Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, humornou formou popisují různé typy tzv. chalupářů. Většinu postav napsali přímo pro jejich představitele, mezi nimiž vyniká především Josef Kemr v roli dědy Komárka. Manželé Lavičkovi, půvabně ztvárnění Danielou Kolářovou a Zdeňkem Svěrákem, jsou sváděni touhou po získání chalupy dědy Komárka, kterou však majitel, jak se zdá, jen tak neopustí. Vše nakonec vyřeší jejich děti, které si starého Komárka zamilují a začnou ho považovat za svého skutečného dědu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (813)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Už len za tie hlášky sú tie 4* jasné. A chčije a chčije. Na jaro prodám kravku a už nezaseju. No a tie blechy už ani nebudem vyťahovať. Veď to moc dobre všetci poznáte. Kemr v životnej úlohe, Svěrák ako snaživý hlupáček a veľa ďalších postáv, ktoré sa predháňajú v perlení hlášok. Klasika, ktorá raz za dva tri roky vždy poteší. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová - jedna z nejlepších filmových manželských dvojic. Jak jinak to mohlo dopadnout, když se sejdou takoví herci a navíc pod vedením pana Menzela. K tomu všemu ještě Josef Kemr, nad jehož vynikajícím výkonem nestačíte krouti hlavou. Vypadá to, jako kdyby se na samotě u lesa opravdu narodil. Mlynářovic pár v podání Ladislava Smoljaka a Nadi Urbánkové také nemají nejmenší chybu. Příběh působí tak mile a poklidně, že jen koukáte a když se dokoukáte, tak se divíte jak ten čas letí... Právem se může tento snímek řadit k zlatému fondu české kinematografie. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mě nijak neoslovil, a nemyslím, že je to pouze tím, že jsem mladší generace... Mělo to pár nápadů a docela dobrých hlášek, ale nic, co by mi přišlo opravdu vtipné, snad pouze mírně úsměvné. Konec mi přišel až moc unáhlený a nevšimla jsem si, že by jim tam v průběhu ten dědeček nějak zvlášť přirostl k srdci (snad krom těch dětí), takže to podle mě vůbec nemělo takový dopad, jaký to mělo mít. ~(2,3)~ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z tohoto úsměvného filmu doslova číší pohoda, idyla a poetičnost. Dobré herecké obsazení (pan Kemr byl bezchybný :-)), spousta úsměvných situací a skoro lidových hlášek. Tu známou větu dědy Komárka znovu omílat nebudu, ale hodně se mi líbilo vyprávění mlynáře Zvona při mlení mlýnského kola, z chutí bych si ho poslechl znova...;-) Zasloužených 5*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si zrovna vybavit film, který by disponoval větším množstvím skvělých hlášek. Nedokážu si vybavit ani film, který by disponoval tolika zajímavými postavami. Nejlevnější zedník v kraji Lorenc prostě neměl chybu. Film bych s naprosto čistým svědomím zařadil k tomu nejlepšímu co kdy vůbec bylo u nás vyprodukováno. A za tu pohodovou atmosféru, kterou si po celou dobu drží je takřka mojí povinností dát nejvyšší hodnocení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (64)

  • Na posvícení do filmových Ouměřic se vydávají všichni autem, to ale nemuseli, od chaloupky na samotě u lesa je to 700 metrů, jedná se o adresu Radešice čp. 3. (sator)
  • Režisér Jiří Menzel spomína na pôvodného majiteľa chalupy: „Vtedy tam býval taký podivín, trošku cvok, museli sme to tam odhmyziť. Ale bolo to dobré.“ (Raccoon.city)
  • Asi devět kilometrů od Sedlčan se nachází ves Svatý Jan, na jejímž svažitém hřbitůvku se točily scény pohřbu. V obci se rovněž nachází dům, který filmařům posloužil jako hospoda, v níž se děda Komárek (Josef Kemr) opil a poté na zahradě před ní popral. (Duoscop)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama