Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě jde o americkou variaci na vánoční speciály Doctora Who. Je to hravé, má to solidní dravé tempo a na správných místech je to akurátně vánočně jímavé oním specifickým způsobem, který funguje pouze o Vánocích. Ostatně jindy si to ani nemá smysl pouštět. Snad jen je to ke své vlastní škodě neopodstatněně dlouhé a nejlepší scénu (v restauraci) si to vyplýtvá záhy, ovšem Kurt si "macho" Santu natolik užívá, že těch pár (desítek) minut nad rozumnější stopáž zase až tolik nevadí. Tedy až na pasáže s otravně infantilními "mimoňovskými" elfíky, kteří do zvoleného stylu padnou asi tak stejně hladce jako nožka Haliny Pawlowské do Popelčina střevíčku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V mnohých scénach naivnučké dielo, takže deťom sa páčiť rozhodne bude, ale ak dostane slovo najcoolovejší Santa v dejinách kinematografie, začnú sa diať veci. Zo začiatku som bol sklamaný, že pozerám klišé pre malé deťúrence, ale nakoniec si prídu na svoje hlavne tí, ktorí sú tiež deťmi, ale dospelými. Takže za mňa parádna zábava, samozrejme moderná a je to aj moralitka, ale má to ducha Vianoc a o to tu ide. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell představuje bez pochyby za mě jednu z nejlegračnějších a nejsympatičtějších vánočních postav filmových dějin. Scény s ním jsou výborné. Biják balancuje na příšerné hraně amerického patosu. Děti vzpomínající na umřelého tatínka, spousty objetí, spousta lásky, spousta vánočních poselství a dojáčků. Ale musím přiznat, že to nakonec docela ustojí všechnu tu přeslazenost. Jediné co je fakt přes čáru je dle mého názoru hudební vězeňské vystoupení. To už bylo opravdu za hranou, ale na druhou stranu blues mám rád a píseň byla skvělá. Je vidět, že ve filmu jsou peníze a relativně originální zpracování běžného nápadu. Rozhodně si biják ještě někdy v budoucnu pustím. Jeden opravdu z mála lepších vánočních příběhů za poslední roky, který mě svým způsobem tak trošku i katapultoval do 80-90 let. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení suprová vánoční pohádka, která, nejenže je místy fakt vtipná a ráda si dělá srandu ze santovských klišé, také není ani na chvíli nevkusně kýčovitá. V poslední třetině ubyde humoru a trošku to díky tomu ztrácí dech, ale Kurt Rusell to s přehledem táhne. A i přes ono moderní pojetí to má stále své vánoční kouzlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix vstoupil na práh vánočních komedií a natočil jeden doslova pohodový kousek, kde nám Santu Clause hraje Kurt Russell. A vlastně nevím, co bych víc musel dodávat, protože v tomto případě je kvalita takového filmu prakticky zajištěna. Na, americkou vánoční komedii zážitek, který jsem o Vánocích dlouho nezažil a jsem rád, že jsem se ho letos mohl dočkat. Celou tu dobu jsem přemýšlel, jak moc jsou ty Kurtovy fousy pravý a na kolik jsou umělý…nastavili mu to ale tak dobře, že rozdíl od opravdového Santy bych nepoznal. :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama