Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala o co tady jde? (nečetla jsem si do předu příběh filmu) Děj strašně rychle ubíhal a přišlo mi to zmatené, ale pak už se dostal film do "normálního" tempa a já jsem už jen lapala po dechu ať už při scénách s malým Lorenzem, nebo při vytrvalém boji rodičů za záchranu svého syna. Tyhle filmy většinou nemám ráda, spousta z nich je natočená uměle s prvotním záměrem vyvolat v divákovi lítost a tak ho udržet u obrazovky. Díky bohu že Susan Sarandon a Nick Nolte udrželi herecky vše v takové míře, že jste jim prostě museli fandit, aby to nevzdali. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hledají slova, když onemocní malé dítě a diagnózou je nevyléčitelná nemoc, podlomí se mi kolena, útroby se obrátí, dech se úží.. Velice si cením toho, jak George Miller daný námět uchopil a zpracoval, zaslouží obrovskou poklonu.. Susan Sarandonová tu září jako opravdová hvězda, v roli matky Lorenza je úchvatná, odzbrojující, pochopitelná i uvěřitelná, prostě nádherná.. Za mě plná palba, silný příběh, nadčasové sdělení, no a samozřejmě přiznávám slzy jako hrachy.. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jemně a vkusně namíchané indegrience činí z tohoto filmu emocionální zážitek. A o to více platí známé heslo, že když něco chceš, dokážeš to...V tomto případě opravdu zoufalí rodiče smrtelně nemocného dítěte, výborně ztvárnění Susan Sarandon a Nickem Noltem, pomohli nejenom vlastnímu synovi ale spoustě dalším nemocným lidem! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Lék pro Lorenza" jsem viděla v době, kdy pro mě jména jako Nick Nolte či Susan Sarandon neměla skoro žádný význam, jejich ksichty byly jen lehce povědomé a celou moji pozornost sežralo trpící dítě. A byl to právě tenhle film, u kterého jsem si uvědomila, v jak šťastné rodině žiju, když se nám tragédie vyhýbají (protože už tehdy ve mně bylo cynické já, co odmítalo úmrtí dědečků a babičků brát jako neštěstí, však si své užili). Také mi s naprostou jistotou docvaklo, že nám ta klidná rodinná spokojenost nevydrží navždy. Od toho večera jsem s obavami vyhlížela den, kdy se k nám štěstí otočí prdelí... a nemusela jsem čekat dlouho. Proto nemám ráda "Lék pro Lorenza": byl předzvěstí nejhorších okamžiků mého dosavadního života. Podruhé jsem se na hnusnou nemocí týraného kloučka odmítla dívat, přesto filmu naperu čtyři usmrkané hvězdičky za tu sugestivnost a krutě drtivý dopad, co na mě zanechal. 80% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně silný, náročný film. Ale vydařený. Ukázka toho, že pokud jste zdraví - při sledování tohoto filmu si o to více uvědomíte, jak skvěle se máte. Moc se mi líbil zápal a snaha rodičů a touha svého syna "vyléčit", postupem času mu ulevit od bolesti. Nedokážu si představit, čím si procházeli, ale jejich snaha pomohla mnoha dalším lidem. Zakomponování italských kořenů do filmu a energie, kterou pro to vše měli - bez toho by to prostě nešlo. A přitom - jde o olej...kdo by to byl řekl co všechno může způsobit.... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo bol diagnostikovaný vo veku šiestich rokov na ALD. (Karush)
  • Laura Linney v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Lorenzo Odone, jehož příběhem byl snímek inspirován, zemřel v USA na následky zápalu plic den po svých 30. narozeninách. (ČSFD)

Reklama

Reklama