Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jde do akce, je dobré si přizvat Mela Gibsona. Svět strádá a poslední zbytky nafty se stávají terčem gangů. Jeden z nich vede psychopatický vůdce a jeho motorizovaný gang svede boj s Mad Maxem. Stařičký akční film je stále synonymem akčnosti, i když na vizuálu zahlodal zub času, a to platí o celém filmu. Od prvního dílu přibylo akce, která dostala divoký rozměr. Invenční stránku filmu režisér George Miller zvládá s napojením se na hlavního hrdinu, a tady bych viděl největší sílu filmu. Už jen to označení Mad Max zní, i bez znalosti filmové trilogie, tak nějak akčně, a i když se film s dnešními akčními spektákly nedá poměřovat, je na co se dívat a komu fandit. Návrat ke kořenům invenčních, akčních a dynamických fláků s příměsí scifi se z mého hlediska diváckého připomenutí vydařil, ale to stáří je na filmu fakt pekelně vidět. Bylo by nespravedlivé dát vysoké hodnocení vzhledem k dnešním nákladným spektáklům, které také kolikrát u mě neprojdou, a to jsou mnohem lépe natočeny. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová šleha na steroidech, jejíž nekompromisní zpracování rozemele na prach i podstatně mladší futuristické akčňáky. Svět poznal Gibsona, Fallout svou předlohu. Postapokalyptický benzínový bizár je kaskadérským rájem i peklem, trashovým meganářezem a Millerovou životní záležitostí - kdy jindy si ji připomenout, než v roce, kdy se ji pokusí znovu nakopnout. Závěrečná honička napříč pouští je ve svém ranku naprosto unikátní. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v dnešní době trikových podívaných, temných linek příběhů, a prostě moderního vzhledu filmů, nemůže Mad Max 2 obstát. Jistě, v době svého vzniku to mohla být legenda, pro mnohé fanoušky klidně i kult, ale dnes... Dnes to celé působí trochu směšně. Gang silničních pirátů s holými zadnicemi bojuje proti lidem v trapných oblečcích a se stupidními hláškami. Takže průser. Jediné, co mne zaujalo, byla stylová kamera. A pak - PAK přišel ten akční, monstrózně brutální, a překvapivý závěr. Právě posledních dvacet minut Maxovi hodně pomáhá, a díky nim se těším na remake. Tohle vidět v kině před třiceti lety... unbelievable! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"...A V TOMTO VÍRU ZKÁZY BYLI OBYČEJNÍ LIDÉ ZNIČENI A VYŘÍZENI... " Výpravný a svižný akční film s drsným hrdinou, sympatickou komickou postavičkou (výborná je scéna, kdy Spenceovi ztuhne při sledování znásilnění ten jeho přiblblý úsměv na rtech), patřičnou dávkou brutality, akce a humoru, přičemž závěrečná honička je jedna z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Podobně jako režiséři jiných volných trilogií, které začínaly na přelomu 70. a 80. let jako ultralevné amatérské počiny a pokračovaly několikanásobně nákladnějšími studiovými remake-sequely v 80. letech jako Coscarelliho PHANTASM či Raimiho SMRTELNÉ ZLO, i Miller řácky šlápl na plyn, aniž by se přitom ale výrazněji zpronevěřil originálu. I když byla trojka ŠÍLENÉHO MAXE pro mnohé zklamáním, myslím že si tahle série dokázala udržet velice dobrou úroveň (hlavně se díl od dílu výrazně vyvíjela) a i třetí díl válcuje většinu ostatních žánrových kousků, většinou levných italských napodobenin nebo Pyunových cyborgáckých béček. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (43)

  • Americké trailery se stejně jako u předchozího dílu soustředily výhradně na akce a bouračky a Mela Gibsona (Max) ani nezmínily, protože ho tehdy Americe znal jen málokdo. (ČSFD)
  • Po dokončení Šíleného Maxe (1979) měla být všechna použitá auta zničena. U všech, kromě hlavního Maxova (Mel Gibson) vozu, které bylo použito i v tomto dílu. (ČSFD)
  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama