Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natálie (Petra Hřebíčková) je šťastná svobodná třicátnice se skvělou kariérou a dlouholetou nejlepší kamarádkou Simonou (Tatiana Dyková), které se právě obrátil život vzhůru nohama. Simona se po rozvodu snaží vyrovnat s tím, že její jedenáctiletý syn odchází žít k otci (Ľuboš Kostelný). Tuhle pachuť zažene seznámením s výstředním umělcem Viktorem (Janko Popović Volarić), pro kterého se stává múzou. Viktor je však posedlý nejen Simonou, ale i sexem, což zpočátku vypadá jako vysněný ráj… I Natáliin život nabírá nový směr. Když potká okouzlujícího podnikatele, vdovce Marka (Branislav Trifunović) a jeho dcerku, láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jejich soužití je téměř idylické až na to, že jejich vztah je pod drobnohledem Markovy tchyně Evy (Eliška Balzerová), která byla zvyklá pomáhat s výchovou vnučky. Nyní Eva zjišťuje, že musí najít jiný smysl života, aby se cítila šťastná. Seznámení s šarmantním hudebníkem (Predrag Manojlović) by mohlo znamenat nový začátek. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (238)

Timak 

všechny recenze uživatele

Další film z cyklu - Pojď s manželkou na český film, protože filmy s titulky ji nebaví - a myslel jsem, že to bude po výborných vlastnících zase trefa do černého. Bohužel ale nějak to dost drhlo. Snad první film, kdy mi Táňa vyloženě vadila a celkově se první půlka dost vleče. Ale jakože opravdu hodně - jsem si myslel, že bych snad po první hodině odešel, což ale bych potom nemohl domů :) No a pak druhá půlka - vlastně úplně jiný film a taky trochu lepší film. Přesto dabing hlavních mužských herců katastrofa a samotný herecký výkon teda taky úplný terno nebylo. Suma sumárum, těžký průměr (Hřebíčková se už zdá dosti okoukaná), z které vyčnívá jenom výkon mlaďounké Valentýnky Bečkové a matadorky Elišky Balzerové. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

V kontextu jiných českých filmů to tedy tak hrozné nebylo - a proto to ráda nadhodnotím. Je to podle předlohy Evy Urbaníkové, která se evidentně vdala, takže už se jmenuje Twardziková, ale je to stále ona: zručná červená knihovna plná moderních emocí. A to už se ani nedivím, že hlavní roli hraje zase Petra Hřebíčková, na ostatní herečky režiséři zřejmě ztratili kontakt (stejně jako na české herce - ti už zřejmě došli frontálně, protože taková injekce od bratrů Jugoslávců se hned tak nevidí). A připojuji se k odoraci té holčičky, byla vážně miloučká, tu se neopouštělo lehce. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Evita píše len odpady pre zúfalé kravy a tak potom vyzerajú aj filmy podľa jej predlohy. Chápem, že je to všetko smerované na ženské publikum, ale to vám príde fakt super vtipné, že tam nejaký zmrd súloží s Vilhelmovou a klepe jej pritom popol na ksicht? Kde sa podel ten slávny feminizmus? Apropo, Vilhelmová resp. Dyková, do kedy ju budú obsadzovať do rolí super krásavíc, čo majú milencov o 15 rokov mladších? Veď jej tvár je samá zošuverenina. Ešte pár rokov a rovnako ako v tom filme dopadne aj v súkromí - pán Dyk sa stane Dickom a vykašle sa na ňu (podobne ako to ona urobila svojej rodine). Vrcholom je otrasný dabing nečeských hercov. Scenár a dialógy zas morálnou žumpou, vulgárnosť je všade okolo. A všetci muží sú kokoti, čo buď len šukajú alebo ubližujú deťom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další laciný film. Komedie to není. Kamarádky opět probírají milostné problémy v masivním obklopení sponzorských výrobků a kaváren. Šarméři se dovezli z Balkánu, ale jsou příšerně prkenní. Balzerová ukazuje, že není pozdě na lásku ani v důchodu. V prostřední části se na hrdiny začnou sypat katastrofy , které se sami vyřeší (zrada společníka, krach firmy, alkoholismus minulý i současný, nevěra, domácí násilí apod.). Ale pobavilo mě dost hlášek, za které dávám 20% a zavržený milenec bivakující pod oknem své lásky s výstižným nápisem Neblbni! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, který si zaslouží s bídou dvě hvězdičky, ale taky si zaslouží čtyři, takže ve finále to bohužel nakonec aritmeticky dá nicneříkající tři. Na jednu stranu tu člověk snad v každém záběru zakopne o nějaký filmařské klišé, kiks nebo aspoň přehrávanou rutinu, na druhou stranu už dlouho jsem neviděl tak nečekaný twist, kdy se zpočátku primitivně vulgární řachanda prosmýkne kolem romantické komedie, namluví všem, že je českou mutací bezelstně romantické harlekýnky, a pak, sotva se uvelebíte na cestě k pohádkovému happyendu, se najednou, aniž si všimnete, kdy jste sakra odbočili, ocitnete uprostřed tíživě depresivního rodinného dramatu, kde se pod maskou laskavého prince ukrývá Jack Torrance. Ten film rozhodně není komedie, byť se tak zpočátku tváří, navíc, ta rádoby vtipná vaginální apokalypsa Dykové je spíš než humorem zhmotnělou trapností, kterou občasný vydařený vtípek (popel) nezachrání. Navíc je zbytečná a ubírá filmu šanci rozehrát linku kolem Hřebíčkové. A kromě toho, že obě „hvězdy“ jsou vyhublé tak, že jim to přidává 20 let ke skutečnému věku, obě ve svých rolích dramaticky selhávají vedle bravurních výkonů malé Valentýny Bečkové a Elišky Balzerové, které toho obě jediným pohledem uhrají víc než Dyková s Hřebíčkovou hodinovým ksichtěním. Postava Balzerové se navíc nečekaně a nenápadně rozvíjí z vedlejší komické figurky v postavu s největší hloubkou a nejsilnější emocionální kresbou. A i kdyby to všechno pořád nestačilo, k obhajobě té třetí hvězdy, tak je tu scéna večeře, u které jsem úplně ztuhl a téměř nedýchal. Neskutečně silná, ne o patro, ale o celý panelák výš než zbytek filmu, a to zejména díly malé Valentýně. To byla fakt síla. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • „Film mi přirostl k srdci především díky skvělému týmu. Herci i režisérka Marta Ferencová mi opravdu sedli. Příběh je silný a emotivní, takže od tohoto projektu nešlo odejít bez výrazného zážitku,“ říká o filmu Petra Hřebíčková. (SONY_)
  • Keď sa Petra lúči s malou Valentínkou, tak to bol jej posledný natáčací deň a skutočne sa lúčia, kde Peťa jej hovorí, že práve dotočili a od zajtra už pôjde do škôlky a už sa tak skoro neuvidia. (-ondro-)

Reklama

Reklama