Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze (80)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních pár epizodách to byla jasná pětihvězdičková zábava. Pak šla ale kvalita dolů. Hodně se to projevovalo tím, že nadnesená příjemná zábava se v pravidelném rytmu srážela seriozní tématikou. Něco jako kdyby museli za každou cenu moralizovat a nepřipadat si jako klon "prciček". Je to strašná škoda. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je senzační, jak se autorům daří měnit nálady z crazy humoru do dojemný vážnosti aniž bych si toho všim. Senzační je nadhled, tolik mi scházející v tematicky podobný Euforii. Senzační je Asa Bustterfield, kterej mě až do týhle role zpravidla dost sral. Sympatie proběhla. K pátý hvězdičce stačí druhý sérii jen trochu přiostřit hrany. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada – 95 % je zřejmě jedna z nejuspokojivějších sérií, kterou jsem kdy viděl. Je plná "štěstí v neštěstí" momentů a obsahuje snad úplně všechny konflikty z života běžného puberťáka, tudíž snad úplně každému z této věkové kategorie musí při sledovaní vykouzlit úsměv na tváři. Nebo alespoň zlepšit náladu, protože si uvědomí, že – ať už řeší cokoli – není sám. Pokrytí všech možných témat je vskutku obdivuhodné, a přitom vylíčené obdivuhodně uvěřitelně. I přesto však příběh stojí především na postavách. Každá z nich je vypiplaná do detailu a ty, které nejsou, na ty se oko Mordoru zaměří v jedné z příštích sérií. Jejich kvalitní napsání a ztvárnění pěkně ilustruje fakt, že tvůrci mohou v průběhu seriálu z kohokoliv, kdo měl dosud vedlejší roli, udělat protagonistu (byť jen dočasně) a stejně to bude zábavné, koukatelné a co víc – dokážou nás o hrdinovi / hrdince, které jsme si mysleli, že znát nechceme, přesvědčit, že ji znát chceme a to hodně. Napříč seriálem exceluje britský humor, který je vždy ve správný čas na správném místě. To samé samozřejmě platí i o výběru hudby, jak koneckonců bývá u seriálů zvykem. Zamiloval jsem si ústřední duo Otis & Maeve, ale mám rád všechny výraznější postavy, všechny jsou dobře napsané i zahrané – pokud ne uvěřitelné, tak alespoň komické a Sex Education rozhodně není podívaná pro bručouny. Ti ať si jdou bručet jinam. Já se skvěle bavil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po ohodnocení všech epizod se má průměrná známka za první sezónu vyšplhala na čtyři hvězdičky. Chvíli jsem uvažoval, jestli nemám jeden kousek ubrat, protože jsem seriálu v některých dílech lehce nadržoval, ale nakonec jsem se rozhodl nezasahovat. Série byla sice místy v oblasti humoru hodně chabá, na druhou stranu přišla i s velmi vtipnými pasážemi a fakt se mi líbily dramatičtější odstíny příběhu. Tím chci říct, že jsem byl vlastně spokojený a určitě se podívám i na pokračování. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší, co nám mohl Netflix nadělit v rámci novinek roku 2019. Spolu s Černobylem od HBO a His Dark Materials od BBC seriálové top trio roku. Povinně by se měl kouknout každý teenager, již teď je to pro mě kult. Skvěle zahrané, solidně jsem se bavil. Funguje jak jako komedie, tak drama. Už se nemohu dočkat druhé řady. 100% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (26)

  • Když je Maeve (Emma Mackey) na klinice, tak se jí sestra zeptá, jakou rukou píše. Přestože Maeve odpoví, že je levák, tak je jí napíchnuta právě levá ruka. (noelcoward73)
  • Na začátku epizody hraje „Road to Nowhere“ od Talking Heads. (FrankSusta)

Reklama

Reklama