Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od iných vianočných rozprávok je tento film dosť depresívny a ponurý, veď to je aj Erbenov štýl. Napriek temnej atmosfére, alebo možno práve kvôli nej, sa mi príbehovo páčil, možno aj tým, že je proste iný. A má aj zaujímavý dej. Šafránková dospela do najväčšej krásy. Trávnička ako princa ale zase nemuseli dávať. Ono to u Popelky človek ešte nejako vydrží, ale Trávniček zase princom a ešte dvojnásobne? Skôr mohol hrať nejakého podkoního, alebo rovno koňa. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jak jsem letos dala na poctivý sledování pohádek, tak se nestačím divit, kolik jich vůbec neznám. I když jsem 3. prince už viděla nejmíň dvakrát, dost mě míjel. Teď jsem ho konečně dokázala ocenit. Skvělá atmosféra a postavy, co nejsou ani karikatury ani typický pohádkový šablony, navíc je Trávňa na tyhle role úplně dokonalej a přijde mi, že Libušce to tady ze všech pohádek sluší nejvíc. Příběh místama pěkně napínavej a psychedelickej (psycho záběry ze skal za zvuků bečící ovce patří k tomu nejlepšímu), netypický vyústění překvapí a potěší (hlavní hrdina se neožení, cože?). Jen mě překvapilo, že Bartoška si ani nebéknul. Rozhodně mě to bavilo víc, než Princ a Večernice. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Mám rád baladické pohádky se silnou atmosférou. A tahle od Antonína Moskalyka s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem mi po letech hodně sedla. Scény odehrávající se ve skalách jsou správně hororové, kameraman Jiří Šámal (snímal také Moskalykovu Babičku) doslova čaruje a stejně báječná je i jedna z prvních Moskalykových spoluprací se skladatelem Ivanem Kurzem. Výborný film, který bych malým dětem nejspíš úplně nedoporučil. Královský pár Jana Hlaváčová a Luděk Munzar jsou velmi příjemným bonusem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že až na kultovní Tři oříšky pro Popelku na mě pohádky s Libuší Šafránkovou působí průměrným dojmem (viz Princ a Večernice či Sůl nad zlato) a u Třetího prince tomu není jinak. I když ve filmu hraje stejná dvojice, nepřišla mi pohádka tak mile kouzelná jako Vorlíčkova klasika. Filmu značně škodí několik tvůrčích rozhodnutí - ať už šlo o "škudlení" na rozpočtu ve scénách s bratry-dvojčaty, dabing Lucie Zedníčkové (zde se též šetřilo, protože jinak nechápu, proč ji namluvila Šafránková, která už tak má ve filmu dvojroli), nebo místy nesympatické vykreslení postav. Chaotická kamera v prostředí Adršpachu rovněž filmu nepřidávala na kvalitě. Ve výsledku slabší tři hvězdičky! ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nechtělo věřit, že tahle pohádka může být česká. Vždycky na mě působila tak nějak světově a je prostě úplně jiná než ostatní filmy o princích a princeznách... Jako malá jsem se u Třetího prince dokonce docela bála, což rozhodně beru jako plus. Tahle pohádka je prostě úžasná a Libušce to s Trávníčkem prostě sluší :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Když král učí oba mladé prince střílet z luku, oba hošíci se rozjíždějí k terčům, přičemž luky mají pokaždé nasazené na těle (pyramidální nesmysl). Není možné, že by nějak během jízdy luky z těla snímali, hledali šíp a během jízdy si zbraně chystali k použití (museli by pustit otěže). Kromě toho je nesmysl, že by si oba mezi střeleckými pokusy luky opět nasazovali na tělo (znovu otěže)... Když pak jsou princové starší – Pavel Trávníček – najíždějí už na terč správně, s připraveným lukem v ruce... (pjotri)
  • Původně měla hrát hlavní roli černovláska Zora Jandová, nakonec však dostala jinou roli, také princezny. I ona musela nosit paruku (pro změnu blond). (Rodriguez)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama