Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neschopnosť vedúcich aparátčikov najlepšie vynikne v priamej konfrontácii s odborníkmi a tej im v tomto dieli bolo naložené požehnane. Najviac však desili katastrofické scenáre z úst vedcov, ktorým sa mi ani dnes nechce veriť; tým skôr, že od ich naplnenia ľudstvo delila len odvaha troch ľudí a pár dní. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stellan Skarsgard je tak přesvědčivě sovětským komunistou, že jsem ho vůbec neidentifikovala, až nakonec v titulcích. Atmosféra maximálně hustá. Bylo mi tehdy 20 let. Když si vzpomenu na svoji naivní neinformovanou bezstarostnost ... dodatečně se mi podlomila kolena, když popisovali, co se stane, když neodčepají tu vodu. ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Potrebujeme, aby vodu odčerpali spod elektrárne traja ľudia a potrebujeme súhlas." "Súhlas k čomu?" "Súhlas, že môžeme zabiť troch ľudí." Nečakal som, že sa prvý diel dá prekonať a ono to ide. Seriál pľuje všetkým ostatným rovno do tváre za veľkých fanfár. Posledné minúty dielu boli skutočne strhujúce. To sa len tak nevidí. Hodnotenie 99% je plne zodpovedajúce. Dávam 100% a netrpezlivo čakám na tretí diel. Teraz to idem rozdychavať. P.S. Škoda, s haváriou vrtulníka a neexistujúcou bieloruskou fyzičkou to vážne pohnojili a silne sa tým odklonili od toho, čo sa v skutočnosti stalo. Čo už. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Zatímco na HBO zoufale finišuje Hra o Trůny, objevil se seriál s atmosférou tak hustou, že by se dala krájet... Všichni tak trochu tušíme, co se tam tenkrát stalo, ale tahle forma vyprávění je tak poutavá, že celý díl sedíte skoro s otevřenou pusou a jen zíráte... Ať už usedne na železný trůn kdokoliv, máme tady nového seriálové krále... 🙂 ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)
  • V čase 00:33:01 jde Valerij Legasov (Jared Harris) do restaurace a objedná si pití. Servírka mu podá skleničku, kterou odmítne a chce jinou. Sousedka u baru se ptá, zda je pověrčivý. Pravděpodobně první skleničku odmítl proto, že už věděl o nehodě v elektrárně a požádal o jinou, obrácenou dnem vzhůru, protože si myslel, že se do ní nemůže dostat radioaktivní prach. Ženě na dotaz o pověrčivosti přikývl, aby o nehodě nevěděla. Existuje také slovanská lidová pověra, podle níž ponechání lžic na stole obráceně znamená pozvání ďábla na večeři s těmito lžičkami. Je to tedy pravděpodobně varianta na tuto pověru. (HonzaR.)
  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)

Reklama

Reklama