Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas od času je zdejší 5hvězdičková hodnotící škála těžce nedostatečná. Tahle epizoda bylo něco naprosto jedinečného a geniálního. Jeden z nejlepších dílu ze všech seriálů, které jsem za svůj filmově a seriálově bohatý život měl možnost vidět. Zřejmě je zbytečné, abych tu vyjmenovával všechny superlativy, které mi přijdou na mysl. Tvůrci tohoto seriálu jsou opravdu geniální. Ještě nikdy jsem neviděl, že by někdo dokázal udělat z vědecké přednášky pro širokou diváckou veřejnost něco tak neuvěřitelně chytlavého a napínavého. Při závěrečné řeči o lžích s obrovským myšlenkovým přesahem, který sahá daleko za seriál a téma samotné, jsem prakticky ani nedýchal. Hodinu trvající husí kůže. Opravdu mimořádný počin, který se vidí jednou za čas. Zřejmě si dám v budoucnu malé opáčko. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

99% asi hovorí za všetko. Priznám sa, ze som sa záverečnej časti tak trochu bál, aby sa seriál nakoniec nepokazil, ale zbytočne. Obrázky v titulkách ma už len definitívne rozobrali až vypadla nejaká tá slza...Ináč treba jednoznačne spomenúť fenomenálny výkon pre mňa donedávna nie velmi známeho Jareda Harrisa. Bravo! ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele! Po celou dobu týhle epizody jsem měla husinu. Zážitek z tohohle seriálu je nepopsatelnej. Řekla bych, že doufám v druhou sérii, ale to radši, ze zřejmých důvodů ne. Co víc k tomu říct, naprosto skvělej jedinečnej zážitek, tady bylo všechno perfektní. Něco takovýho se povede jednou za deset let. Myslím, že nakonec jenom dodám - viděla jsem už 3x a jdu se mrknout po čtvrtý a pořád je to zážitek jako naprvní zhlédnutí. Doporučuju všema 17 prsty. ;) Hodnocení: 15000 rentgenů/10 ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To be a scientist is to be naive. We are so focused on our search for the truth we fail to consider how few actually want us to find it. But it is always there whether we see it or not, whether we choose to or not. The truth doesn't care about our needs or wants, it doesn't care about our governments, our ideologies, our religions. It will lie in wait for all time. And this at last is the truth about Chernobyl. Where I once only cared about the cost of truth, I now only ask: What is the cost of lies?" ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byl celý tento seriál tak informativní jako závěrečný historický souhrn posledního dílu, pak by to byl příjemný seriál. Do závěrečných titulků jsem chtěla tomuto dílu dát odpad, díky onomu konceptu však navyšuji hodnocení. Celkově je však tato série pro mne více méně odpadem a nezachránila to ani filosofická polemika o lži na konci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama