Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dokument o neobyčejné party na ostrově Pabla „narkobarona“ Escobara, která se zvrtla ještě před tím, než vůbec začala. Osobně jsem ve svém životě absolvoval pouze jeden festival s přespáním a musím říci, že močení na stan ze strany opilích účastníků festivalu bylo příjemnější, než se trmácet na Bahamy a nedostat postel a kus žvance. Já měl alespoň stan. Z části nepromokavý. 82 % ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře udělaný dokument, náhled do zajímavého (a pro mě naprosto mimozemského) společenského prostředí, psychologická studie týmu lidí postupně si uvědomujících a reagujících na to, že projekt, do kterého se uvrtali, je strašlivý, strašlivý průser, a zároveň i takové exemplum o instagramové povrchnosti a posedlosti "exkluzivitou", fenoménu influencerství a lidech proměněných ve zboží a měnu, vítězství marketingu nad produktem a japícké kultuře vzývající sociopatické bullshitery, kteří vyzařují "tolik energie a pozitivity" a jedou stylem "dream big", "nothing is impossible" a "fake it 'till you make it". ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento dokument a taky Fyre Fraud, což doporučuji - je to zajímavý pohled na jednu akci z více úhlů.... Byl obžalován jako sériový podvodník a s tím naprosto souhlasím. Absolutně nechápu, jak někdo dokáže takto žít...Je to s*áč. To v tom dokumentu taky zaznělo :D Nicméně - koupit si lístky na něco, co vlastně neexistuje? To je jako když kupujete byt, který staví developer a on tam udělá plno změn, jelikož na ně má dle smlouvy nárok a vy pak bydlíte v něčem, v čem nechcete být...aspoň z pár % mi to toto připomíná. Nicméně - v dokumentu je hezky vysvětlena i generace milleniánů a jejich styl života, který i když jako millenián , neuznávám a měli si vyndat hlavu z toho věčného IG,Twitteru a já nevím čeho všeho a žít skutečně život kolem sebe.... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Z hlediska informačního a objektivního nejde brát tenhle dokument moc vážně, jelikož za ním produkčně stojí i FuckJerry, kteří moc dobře věděli do čeho jdou a tímpádem mají pracky více než špinavé. Ale co se týče kvalit a jak je tento dokument natočen, tak se rozhodně nudit nebudete ... ale pokud chcete více (objektivních) informací, sáhněte raději po Fyre Fraud od Hulu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď máte prachy na reklamu, ktorá sa točí na Vašom súkromnom ostrove, plnú topmodeliek, tak musí byť predsa Váš projekt neskutočná pecka. Či? On ten ostrov úplne vlastne nevlastníte a prachy na topmodelky ste zohnali...pssst, FBI má uši všade. Fajn ukázka toho, ako výborne zacielená a načasovaná fotka na Instagrame dokáže hory prenášať. Vďaka Fyre si užijete pohľad do zákulisia nenaplneného sna/naplneného podvodu, kde veľké množstvo ľudí vedomo buduje jeden veľký prúser. V dokumente všetci hovoria, že síce strašne dlho vedeli, že to nemôžu zrealizovať, ale fakt sa snažili do poslednej sekundy, tak americký úsmev a bye. ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama