Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jak me zvireci filmy nebavi, tak tohle me pohltilo. Togo je skvele odvypravene dobrodruzstvi, jak od Jacka Londona. Plne nadhernych obrazu divociny, hrdinskych skutku typove presneho Dafoea, uzsane prace se zviraty a skvelych triku (ono to ani neslo do kin?). Ale, co je hlavni? Nedojde na zadne emcni vydirani, jak byva v podobnych filmech zvykem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo. Willem Dafoe se sice snaží a pejsci vypadají nádherně, ale jinak se jedná o průměrný dobrodružný film, kde se cestuje z místa A do B a nic moc zajímavého se počas cesty nepřihodí. Chybí napětí i strhující scény a velmi zábavné to bohužél není taktéž, Škoda, že je film z produkce Disney, možná s Rkovým ratingem z toho mohla být výživná a syrová chladná jízda. 5/10: ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé psí dobrodrůžo míchající všechny osvědčené recepty pro daný žánr, což ale vůbec nevadí, protože to dokonale funguje. Film pracuje ve dvou časových rovinách. V té první se věnuje heroickému výkonu Seppaly a Toga a na pozadí nádherných scenérií nabízí jednu napínavou chvíli za druhou. Pomyslným vrcholem je pak zdolání zaledněné vodní plochy, která pod uhánějícím spřežením praská. CGI efekty tady sice nepůsobí úplně dokonale, ale na mě udělaly dojem. Druhá linka pracuje s Togem coby nechtěným štěnětem, ke kterému musher pomalu hledá vztah. Tady funguje pro podobné filmy tolik potřebná úsměvná vložka v hlavní roli se štěnětem, které je potvora roztomilá. Na konci dojde i na povinnou citovou ždímačku, která je sice prvoplánová, ale opět fungující.Líbilo. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Pekná pocta modrookému psíkovi, tak milo tvrdohlavého, že ho vlastný pán musel počúvať. Celkom chápem aj prehnané scény s praskajúcimi ľadmi a dokonca rozumiem aj tej drsnej scéne s plávajúcim ľadovcom, lebo aj malé dieťa vie, že tento príbeh dopadne dobre a tak bolo na mieste ho trochu okoreniť. Pre mňa je každý film točený podľa skutočnej udalosti "stokrát" lepší, než dokopy tie všetky fantasy rozprávočky pre malých aj veľkých, kde sa čaruje podľa potreby - keď sa niečo poserie - kúzelnými paličkami a hneď je všetko vybavené. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)
  • Většina psů uváděných v tomto filmu pochází z chovatelské stanice The Snowy Owl Sled Dog Tours Inc. se sídlem v Canmore. (PamPero 1)

Reklama

Reklama