Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Melios 

všechny recenze uživatele

Police Squad! je úžasná noir paródia z univerza Bláznivej Strely s kráľom komédie, Lieslie Nielsenom, v hlavnej úlohe. I navzdory svojej dĺžke sa jedná o kvalitne spracovaný komediálny námet na klasické policajné seriály zo 70. rokov. Nájdete tu čistý podpis trojice Zucker, Abrahams, Zucker, takže okrem búrania štvrtej steny sa tu dočkáte veľkého množstva nečakaných gagov, z ktorých väčšina nie je slovných, ale sa odohráva na pozadí diania. Skrátka ak milujete tragikomické humoresky Franka Dreblina, potom ani seriálovú predlohou k filmovej sérii Bláznivá Strela by ste nemali prehliadnuť. Skvelá paródia, ktorá vám ponúkne oproti súčasným prírastkom v žánri aj niečo viac, ako len pubertálne vtipy na kozy a penisy. Miesto v najlepších seriáloch má zaslúžené... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě dobrá nálada každým coulem. Bláznivé střely jsou sice bezkonkurenční a jejich humor o něco údernější, ale Police Squad je přesto naprostá klasika na poli novodobé parodie, která díky své krátké stopáži a výtečnému castingu nemá vlastně žádných slabších míst. Leslie Nielsen na počátku své velké éry válí stejně jako v následujících filmech a zločin boří stejně samozřejmě jako popelnice při parkování, vesměs jednoduché vtípky nenechají zásluhou své intenzity a kamenné tváře herců nikoho chladným a dokonale vymyšlené závěrečné titulky všemu nasazují korunu. Kdo miluje Střely, bude milovat i tenhle kult. Velká škoda, že se natočilo tak málo dílů.. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takové střídání mezi skvělými, trapnými a hluchými fóry, ty skvělé jsou často opakovány ve většině dílů. Možná je to mojí nepozorností, ale kadence ani ostrost vtipů se mi nezdála povětšinou taková, jako v ZAZ filmech. Avšak těch skrytých vtípků tam je tolik, že může mít seriál poměrně vysokou replayabilitu. Tommy je samozřejmě nejlepší postava, ale ani vědec z laborky není špatný... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě takhle nedostal seriál. Smál jsem se co minutu a to myslím vážně! Taková koncentrace vtipů, gagů a různých šíleností, to se jen tak nevidí. Děkuji touto cestou Hal_Moorovi díky němu totiž tento seriál mám! Jeho části jsou dokonalé: Frank Drebin, jeho šéf Ed, informátor Johnny coby čistič bot, k němuž chodí nejen Frank, ale i kazatel, hasič a další lidé :-) ... Prostě a jednoduše, komu se líbili Bláznivé Střely, tak neváhejte a sežeňte si tento seriál! Má pouze jedinou, ale tu největší možnou chybu: Je natočeno pouhých 6 dílů!! Je opravdu škoda, že jej tak předčasně ukončili. Ale Frank Drebin, jak víme, se vrátil v 3 filmech Bláznivých Střel. A tam nám to také vynahradil! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. To, že je to takhle rozkouskované je jedině dobře. Sice se nějak extra neodrazí příběh, ale aspoň není nuda a je zde dost vtipných momentů, které především předvádí výborný Leslie Nielsen. Jenom se smát u toho, co si víc přát. Sice se tu možná najde něco až moc přehnaného a tak. Ale přesto hodnotím na zasloužených 85% = **** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Název seriálu, ústřední znělka, úvodní titulky a postava poručíka Franka Drebina parodují seriál M Squad. (HappySmile)
  • Podle scénáristy Pata Profta měla být scéna z úvodních titulků, kde je vystřeleno na Abrahama Lincolna, který následně vytáhne pušku a začne střílet, nahrazena podobnou scénou s Mahatmou Gandhim a kulometem. (HappySmile)
  • V každé epizodě se Frankův informátor, čistič bot Johnny, setká s někým, kdo od něj potřebuje tajnou radu. V posledních třech dílech za ním přišly 3 lidé z opravdového života - Dick Clark, Joyce Brothers a Tommy Lasorda. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama