Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

řekněmě, že oproti dnešním parodiím je to geniální, vtipy jsou vtipné i vůbec ne inteligentních rádoby zábavných průpovidek (na druhou stranu je pravda, že občas se i tady najde něco dobrého), což je rozhodně velké plus. Ale oproti jedničce to už zase dost ztrácí. Přece jen hodně vtípků je už jen variací na ty z první střely a ne vždy fungují tak, jak by měly. Úvod s Bushovými a Nielsenovým proslovem je ale stejně dobrý jako u jedničky, stejně jako některé další vtipné scény s Nordbergem. A nevím proč, ale až na tu úchvatnou scénu milování mi rozhodně nepřišlo, že by dvojka měla více sexuálních narážek než jednička. Spíše naopak ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jedničke sa to v plnej miere vyrovná a stojí za to pozerať to aj po piaty krát. Neuveriteľné nápady tvorcov, ktorých fantázia na gagy je asi nevyčerpateľná a aj po tomto im zostalo dostatok nápadov na ďalšie skvelé pokračovanie. Americké politické narážky dokážeme pochopiť aj my a bodovala u mňa sexuálna scéna s raketou, ohňostrojom a ropnými vrtmi. –––– Láska je ako ozónová vrstva. Nechýba vám, kým ju nestratíte. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal šíleného detektiva Franka Drebina, který svojí imbecilitou, a na jeho roky neobvyklým sexuálním apetitem, rozesmával diváky už ve třech filmech. Tenhle je nejlepší. Obsahuje největší složku bláznivého a decentního humoru, ale pochopitelně své místo zabírá parodická složka na vážně míněné policejní detektivy a policejní okrsky všeho druhu. Po dávném rozpadu proslulé trojice Zucker-Abrahams-Zucker, zkráceně ZAZ, také ubylo filmů s tímto jedinečně provázaným humorem. A kdyby se tihle tři ještě někdy dali dohromady, tak zesnulého Leslie Nielsena v této roli nahradit nelze. Tahle komedie se příliš nezaobírá propracovaným dějem a jeho logikou. To, co tenhle film dělá zábavným a vtipným, je právě to, co se děje kolem ústřední dějové zápletky. Drebin a spol. moc inteligence nepobrali, ale jsou naprosto roztomilí. Záporáci jako by vypadli z nějakého comicsového sešitu, co záběr, to vtip nebo nějaká hláška a narážka na známý a vážně míněný film. Na plný počet to není z toho důvodu, že tento styl satirického humoru už tolik nepreferuji, a kdysi úderné hlášky už dnes tolik neobstojí. Rovněž seriál Police Squad, na kterém je založen, u nás není příliš známý a populární. A hlavně je znát, že to prostě je komedie z 90. let minulého století. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Hector Savage. Z Detroitu. Pamatuju se na tohohle pankáče. Bývalý boxer. Pravým jménem Joey Chicago. - Jo. Boxoval jako Kid Minneapolis. Jednou jsem ho viděl při zápase v Cincinnati. - Ne, to byl Kid New York, ve Philadelphii. Zabitý v Houstonu, udělaI to Tex Colorado-Arizonský zabiják. - Jo! Z Dakoty! Bylo to na severu nebo na jihu? - Jižní Dakota byl jeho brácha, z Virginie. - Ty se teda v boxu vyznáš! - Vím jenom, že nesmíš nikdy sázet na bělocha. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebbin zasahuje podruhé. Já už ani nevím, jestli je ten film tak vtipný, nebo jsem ho prostě viděl tolikrát, že jsem k němu úplně nekritický. Každopádně to se nepodaří u každého filmu zhlédnutého po letech, u Bláznivé střely 2 ano. Pořád se u toho směju jak blázen a pořád považuju Leslieho Nielsena za geniálního komika. (9/10) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)
  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama