Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Los 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemá chybu, jedna hláška za druhou, prostě skvělá parodie všech detektivek a podobných věcí. Policista Frank Drebin je k popukání, jeho parkování do popelnic, neustálé dotazování se všech, zda znají cigarety, a vyšetřovací metody, při nichž mají více smrtí, než kolik jich vyšetřují (scéna, kdy ostrými náboji do dobrovolníků střílejí, aby zjistili, kde lupič stál, je nezapomenutelná), a nejchytřejší pouliční zdroj informací, který radí i doktorům, jak mají provést operaci....prostě sranda :) A skvělý byl samozřejmě i jeden jejich zvláštní host - William Shatner :) škoda, že to schytal ještě před koncem úvodních titulků :D 9/10 ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, netušil jsem, že bratři Cukrové natočili před trilogií Bláznivých střel tenhle šestidílný klenot. Police Squad! by mohl být příručkou pro mladé filmaře, protože je udivující co všechno filmaři dokázali provést s nízkým rozpočtem a komorním štábem. Je to bláznivá parodie jak má být. Mou oblíbenou postavou byl Johnny, leštič bot, kterého bych někdy potřeboval taky. :) ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Možná je lepší, že více dílů nebylo natočeno a zfilmovala se pouze šestice případů nabitá gagy od podlahy až po strop. Všechny díly mají jednotnou koncepci a spousta dialogů je napsaná ve stylu klasických detektivek, takže byste pouze ze zvukové stopy nepoznali, že je vlastně paroduje, ale za Frankem Drebinem se odehrávají absurdní scénky zesměšňující jeho řečnické obraty, většinou jejich doslovnou interpretací. Nevážně se jeden skutečně od první sekundy a končí se s tou poslední (včetně titulků) a tahle seriálová komprese, která se do filmu špatně vkládá, velmi prospívá. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

ED HOCKEN: "Poslal som tú žiadosť o výkupné do laboratória. Žiadajú milión dolárov." FRANK DREBIN: "Za čo žiada laboratórium milión dolárov?" ED HOCKEN: "Tí únoscovia to žiadajú, Frank." /// Niektoré vtipy uletia dostratena, ale inak je to vydarená seriálová jednohubka. Kamenné pohľady Leslieho Nielsena pri všetkých tých absurdných situáciach sa stali skutočnou legendou. Veľmi ma pobavili scény s Rexom Hamiltonom v úlohe Abrahama Lincolna, vševediaci leštič topánok Johnny a časté snímanie nôh hlavných zloduchov a podozrivých, ako v noirových kriminálkach. Výborná seriálová paródia! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Police Squad! je úžasná noir paródia z univerza Bláznivej Strely s kráľom komédie, Lieslie Nielsenom, v hlavnej úlohe. I navzdory svojej dĺžke sa jedná o kvalitne spracovaný komediálny námet na klasické policajné seriály zo 70. rokov. Nájdete tu čistý podpis trojice Zucker, Abrahams, Zucker, takže okrem búrania štvrtej steny sa tu dočkáte veľkého množstva nečakaných gagov, z ktorých väčšina nie je slovných, ale sa odohráva na pozadí diania. Skrátka ak milujete tragikomické humoresky Franka Dreblina, potom ani seriálovú predlohou k filmovej sérii Bláznivá Strela by ste nemali prehliadnuť. Skvelá paródia, ktorá vám ponúkne oproti súčasným prírastkom v žánri aj niečo viac, ako len pubertálne vtipy na kozy a penisy. Miesto v najlepších seriáloch má zaslúžené... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Po úspěchu Bláznivé střely (taktéž s Leslie Nielsonem v hlavní roli) začaly hned stanice Comedy Central a CBS-TV opakovat všech šest dílů tohoto seriálu. Producenti chtěli, aby se v repríze objevil John Belushi jako jeden z hvězdných hostů, který byl kvůli své smrti v roce 1982 vystřižen. Ovšem záznam s jeho scénou se nenašel, takže se předpokládá, že byl ztrcen nebo ukraden. (HappySmile)
  • Mnoho vtipů ze seriálu bylo znovu použito ve filmové sérii Bláznivá střela. (HappySmile)
  • Od druhého dílu začne poručík Drebin na konci přeříkávat seznam všech zločinců, které zatkl v předchozích epizodách. Tenhle vtip ale trochu pozbyl smyslu, když seriál v USA nevysílali v pořadí, v jakém byl natočen - 5. díl běžel před 4. a 4. před 3., takže zločinci byli zmíněni ještě než byli zatčeni. Tento vtip se neobjevil v první a třetí epizodě. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama