Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Šest zatraceně zamotaných případů, které proslavily břitký intelekt poručíka Franka Drebina. Všechny případy by se patrně vyřešily mnohem rychleji, kdyby první Frankova návštěva směřovala k Dědovi Vševědovi Johnnymu. Ten totiž za bankovku ve správné nominální hodnotě obratem vyklopí i čísla ztřejší Sportky. Jenže Frank vkládá do vyšetřování duši a tak si pokaždé můžeme vychutnat pregnantní výslechy, kriminalistickou laboratoř, filmový policejní výtah, podezřele bílého Norberga, smrt special guest star již v úvodních titulcích nebo dokonale "nehybné" epilogy. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních pěti dílů nemůžu jakožto milovník Franka Drebina dát jinak než plnej knedlík !!! Jasně mraky hlášek je použitejch v pozdějších Bláznivejch střélách, ale stejně se člověk tlemí jako debil !! Celý díly i s cz titulkama najdete na youtube: http://youtu.be/FzD01Hu1nPs ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší než filmová trilogie, a taky vesměs šestkrát to samé, jenže pořád špičková kvalita. Seriál oplývá bizarními situacemi a ještě bizarnějšími postavičkami. Vševědoucí čistič bot a podezřele chlípný laboratorní technik jsou jen dva příklady za všechny. Osobně jsem si oblíbil úvodní vyšetřovaný případ, z něhož je Frank Drebin vždy vytržen. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nedokázal přenést přes "moudřejšího" Drebina, než na jakého jsem byl doteď zvyklý. Daleko horší mi přijde, že Police Squad jede prakticky podle jedné šablony a gagy se s menšími obměnami opakují. Postupem času se tedy stávají nejen předvídatelnými, ale i nepříliš vtipnými. Solidní zklamání a v mých očích až nečekaně slabý předchůdce veskrze skvělé a inovativní filmové série. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Ultimátní záležitost!! Při zhlédnutí prvních dvou dílů jsem málem umřel smíchy. Osobně bych tento seriál zařadil asi výše než celou filmovou sérii Naked Gun. Bavil jsem se vyloženě královsky, ale osobně jsem rád, že seriálu vzniklo pouze 6 epizod, protože se bojím, že nastavené tempo by nešlo v žádném případě udržet. Takhle je tato záležitost kult a každého, kdo má nakoukané krimi seriály 70. let, rád si přečtě něco od Raymonda Chandlera a má rád humor ZAZ, tohle musí odrovnat. "Cigarette?" "Yes, I know" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Přestože se žádný ze speciálních hvězdných hostů neobjeví v seriálu, protože je v úvodu zabit, jeden z nich (Robert Goulet) si později zahrál ve filmu Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu, který je na tomto seriálu založen. (HappySmile)
  • V každém díle vystupuje hvězdný host, který je ovšem zabit už v úvodních titulcích: Lorne Greene a William Conrad jsou bodnuti a vyhozeni z auta, na George Stanforda Browna spadne sejf, Florence Henderson je zabita během hudebního čísla, Robert Goulet je popraven popravčí četou a William Shatner unikne kulkám, aby se následně napil otráveného vína. (HappySmile)
  • Mnoho vtipů ze seriálu bylo znovu použito ve filmové sérii Bláznivá střela. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno