Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, když i po tolika filmech co jsem viděl se dokáže najít film, který mě naprosoto odrovná a to je přesně případ Srdcové královny. První část se seznamuješ s prostředím, s postavama, dostáváš do sebe atmosféru, jako ono to může znít nudně, ale režie May el-Toukhy je tak kvalitní, že všechno sleduješ s velkým zájmem a tušením, no a pak to začne a čím víc se blíží konec, tím víc jsem cítil tíseň a ouzkost, konec mě absolutně rozbil. Fenomenální herecké výkony předvádí všichni, ale Trine Dyrholm je neskutečná a Gustav Lindh ve 24 letech, takovejhle výkon ? No to je teda mazec, jaký mají v Dánsku super talenty. Vůbec se nedivím, že v Dánsku tento film sklidil tolik cen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve společná koupačka a potom jedna šu***ka. Závěr příjemně nejednoznačný a je patrné, že ten opar pochybností a partnerské (ne)důvěry tam zůstane (u každého z manželů v jiné rovině) již navždy. Další severský pozdrav, který solidně šlape na všech frontách. Oba mají velmi výdělečná zaměstnání, dvě poslušné dcerky, velký moderní dům na venkově, spoustu přátel a zdá se, že i v posteli nemají sebemenší problém. Dosavadní sounáležitost ohrozí příchod jeho sedmnáctiletého syna z předchozího vztahu. Z obsahů a trailerů je patrné, co se stane, ona překročí obecně platné hranice, kdy si nebude schopná přiznat své fatální selhání, a tak bude muset (navenek bez špetky svědomí) chránit své rodinné zázemí a postavení – za jakoukoliv cenu. Za scénářem stojí (tak trochu dle očekávání) dvě ženy, jedna z nich následně usedla na režijní stoličku, druhá z nich Maren Louise Käehne je (pár epizodami) podepsaná i třeba pod suverénním Mostem. Pomalé tempo vyprávění předkládá decentní scény těžící z velmi dobrých hereckých výkonů, aby jej záhy narušila scéna s překvapivými detaily. 70% ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Být padesátiletou ženou, tak ho fakt ve filmu nevykouřím svému nevlastnímu synovi! Nicméně naše hlavní hrdinka (úspěšná advokátka a MCBP v jednom) se ničeho neštítí a klovne manželovi syna, aby ho následně vystrnadila ze svého hnízda a ponechala jeho ostatky hnít v nedalekém lese. Definitivně se nejedná o film pro každého, nicméně mé srdce z toho hnusu plesá. 78 % Celosvětový příjem k 4. 3. 2020: $415,969 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Scenár kládol veľký dôraz na uveriteľnosť a nejednoznačnosť vzťahov medzi hlavnými postavami, vie to vyvolať v divákovi nepríjemne pocity ale nejak extra sa mi to pod kožu nedostalo. Erotické scény mi prišli trochu cez, hlavne preto že Trine Dyrholm vyzerala staršia ako v skutočnosti je a ajkeď chápem lepšie hodnotenia, príbehovo mi neprišlo že ide o niečo úžasné. Nečakal som úplne film pre mňa a tak sa aj stalo. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jako spoustu jiných diváků i mě silně překvapila jedna explicitní scéna. To se vidí obvykle jen v pohádkách o sexuálních praktikách. Byla by ale škoda, kdyby se film scvrkl na deset "stepmother and stepson" minut, protože se jedná o silný příběh, kterým se jako červená nit táhne problém zneužívání mladistvých. Dyrholm, Lindh i Krepper hrají výborně, i když největší pozornost na sebe pochopitelně strhává srdcová královna. Trine Dyrholm je ve své roli Anny dokonale přesvědčivá. Film krásně ukazuje, že není radno hrát žolíky s city jiných lidí a do některé řeky proste nesmíte vstoupit, protože se zákonitě dostanete do silného proudu, který vás strhne do trápení a nepříjemných následků na celý zbytek života. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama