Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik 50´s sci-fi a samozrejme aj tých predtým aj potom a zároveň aj veľký fanúšik pôvodného Twilight Zone ide látku presne pre mňa. Ide o príjemné, voľne plynúce retro so skvelou atmosférou. Bohužiaľ sa nedočkáme v podstate žiadneho väčšieho prekvapenia ani zvratu. Pre niekoho to môže byť samotný záver, ale ten napadne fanúšikov žánru určite skôr. Máme tu ale jednu zaujímavú myšlienku, ktorá implikuje hlbšie premýšľanie nad postavením bežného civilistu v spoločnosti, ale nejde o tak nosnú záležitosť, aby vytiahla film zo slušného, mierneho nadpriemeru. Skrátka ide o jednohubku, ku ktorej sa bude málokto vracať. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Začátek je strašná nuda. Prvních 20. minut si můžete v klidu přetočit, leda by vás zajímalo, co si myslí v padesátých letech o budoucnosti nějaká puberťačka se světákem co pracuje v rádiu a nahrávají to na magneták….A nuda pokračuje dááááál. No pak se to teda pomalinku rozjede. I jakáž takáž atmosféra se dostaví. Kdyby z toho udělali, ale rozhlasovou hru, tak by udělali líp. Nevím, jestli se chcete dívat na film co trvá hodinu a půl a zajímavých je asi tak 20. minut. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to zakouřené kouzlo retro amerických zapadákovů sevřených postupně odhalovanou nadpřirozenou konspirací už trochu vyprchalo, protože tohle je vlastně dost sympatický počin, který úplně nepodlézá divákovi, i když jsem se v těch kulometných dialozích jak z nějaké quirky komedie trochu ztrácel. Klidně by to z povahy věci i postav mohla být creepy rozhlasová hra s vymakaným sound designem, na což Patterson chvíli částečně upozorňuje, aby se to zas s kameramanem pokusil trochu křečovitě upozadit. Ale je to fakt fajn. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Vast Of Night" ma skoro počas celého filmu bavilo. Hovorím skoro, lebo bolo pár miest, kedy som mal obavy, že ma film trošku uspí. Najmä na začiatku počas úvodných asi 15-tich minút a potom aj v strede je ešte jedna ďalšia vysoko dialógová časť, kde sme sa začali trošku motať v kruhoch. Na druhú stranu však zvyšok filmu je pre mňa celkom fascinujúca jazda s vynikajúcim zakončením. Je síce vidno, že film bol natočený za celkom malý budget, no funguje skvele. Tvorcovia urobili maximum preto, aby sme im to my ako diváci uverili. A mňa si úprimne celkom rýchlo získali. Od momentku ako Fay usadne za telefónnu ústredňu ma film vysoko bavil. Bol som zvedavý kam sa to vyvinie, rozprávané príbehy sa mi zdali zaujímavé a prinieslo to skutočne veľmi uspokojivý záver. Naši dvaja hlavní hrdinovia boli zaujímaví a dokázali tomu pridať veľkú dávku charakteru. Vizuálne možno film mohol pôsobiť trošku lepšie. Miestami niektoré zábery mohli pôsobiť trošku lepšie nasvietené, alebo niekedy proste len hrdinovia nerozsvietia, aby asi zachovali temnejšiu atmosféru. Neviem. Som rád, že som film videl a myslím si, že za pozornosť stojí. Je dostatočne zaujímavý na to, aby som ho odporúčal. Hodnotenie: B+ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pocta všem Wellesům a Wellsům začne únavnou dvacetiminutovou expozicí, při které namistrovaný rádiový spíkr pokuřuje na palubovce, mistruje kamarádku a vede od scénáristy laciný hovor na téma jak viděli v minulosti budoucnost. Myslel jsem si, že je to tam proto, aby se zvýraznila jeho nicotnost v konfrontaci s tím, co ho potká, ale ono nic.. Silné ve chvílích, kdy to nechává pracovat fantazii (hovor v éteru s vojákem, historka osamělé důchodkyně) a zajímavý „Evil Dead průlet“ městečkem zóny soumraku, ale to nepřeváží nevěcnost užvaněných postav, co dávají vydělat místnímu optikovi a vzhledem k dosavadnímu průběhu zbytečně explicitní finále, kdy přijde na řadu třetí druh a možná i vyšší.. Předpokládám, že po poslední klapce Kuřák z X-Files típnul cigaretu o opěradlo Pattersonovy režisérské židle a do ouška mu zezadu zašeptal: „I can kill you whenever I please.. but not today..“ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)
  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)

Reklama

Reklama