Reklama

Reklama

Jedna sekunda

  • Čína One Second (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čína během kulturní revoluce. Útěk vězně z pracovního tábora. Riskuje vše při hledání ukradeného filmového kotouče, na němž se na vteřinu objeví jeho dávno ztracená dcera. Brzy se setkává se zlodějkou, osiřelou dívkou, kterou pronásleduje vlastní strašlivá ztráta. Nádherná, dojemná a hluboce osobní pocta vykupitelské síle kinematografie v duchu filmu Cinema Paradiso od Zhang Yimoua, třikrát nominovaného na Oscara® za nejlepší cizojazyčný film. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět mi trošku připomínal takovou epizodní scénku legendárního italského snímku Bio Ráj. Jen s tím přídavkem, že to tu je s atmosférou čínské kulturní revoluce. Takže notně poetičtější, typicky čínské a asi i dost melancholické. Také ale mnohdy těžko uchopitelné, ale díky námětu pořád zajímavé a v klidu stravitelné. ()

nerw01110 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek. Jestli lze o nějakém filmu hovořit jakožto o artovém, tak je to právě tento. Kamera je občas dechberoucí. Záběry z pouště a malé osady Vás nepřestanou nudit. Některé záběry z pokročilého děje mi přišli podobné těm ze začátku děje a jsem zmaten, zda to bylo naschvál a nebo jen nebyl prostor pro jiné prostředí, ale i tak tento snímek má co nabídnout a člověk má nad čím přemýšlet. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Títo Číňania to s tými historickými filmami celkom vedia. Toto bol v podstate banálny príbeh, ktorý bol ale pekne postavený na vzťahu muža a siroty na pozadí hľadania filmového kotúča zobrazujúceho jeho stratenú dcéru. Akože nebolo to niečo, z čoho by som sa úplne posadil na zadok, ale sfilmované to bolo pekne a s patričnou atmosférou. Očakával by som možno trošku viac emócií, ale účel to splnilo. 60 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a přitom hluboce lidský snímek vypráví příběh o střetu dvou ztracených duší na samém dně společnosti, o zranitelnosti a důvěře. O tom, že ve dvou se to lépe táhne... Zároveň se jedná o zdařilou poctu klasické kinematografii. Některé záběry z pouštní krajiny jsou jedním slovem úchvatné, stejně tak jako pohledy na čištění a sušení filmového pásu. (75%) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Banální zápletka v tragikomickém příběhu dvou ztracených lidí, kteří si prostě jdou za svým cílem, ať se kolem nich děje cokoliv...zároveň nadprůměrně lidské a také plnohodnotná pocta filmu samotnému, který může přinášet mír a souznění, to vše v dokonale podchycené atmosféře doby, v níž se jinak pevné charaktery lidské dokážou dosti pošramotit...[Filmový klub Citadela] ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama