Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

type_B 

všechny recenze uživatele

I dnes se rád někdy ráno podívám. Je to taková americká obdoba rychlých šípů. Akorát víc "pokleslá". Přiznejme si to: strašidla a hra s nadpřirozeným tajemnem je zábavnější než suché ideály sokolství pozůstalé z dob první republiky. [(Sokolové ale možná neznali obludnou tvář kapitalismu, a proto orientace na harmonizující ideál antické dvojdomosti duše a těla.) To je vtip. hehe] Zajímavá otázka ale je: Je možné vnímat integraci mysteriózního prvku do reálně pojatého světa jako pokus o vytvoření novodobé mytologie? (To se týká hlavně USA a jejich specifického kulturního a historického vývoje.) Není také od věci připomenout, že vznikla řada děl, kde vystupují postavy z cartoonů jako reálně existující postavy. Jejich vystupování v jiném než v původním kontextu jen mimeticky utvrzuje jejich "reálný", ne-fikční charakter. Říkáte postoderna? No, možná, možná je v tom ale něco víc. A to od doby, kdy Warhole vystoupil s těmi svými ohavnými obrazy a upozornil na integraci novodobých prvků (výrobků/zboží) na taková místa kulturní paměti, kde bychom je my možná nečekali. ()

Dudros 

všechny recenze uživatele

Klasika od Hanny-Barbery. Vždy mi budú chýbať tie skvelé večery keď to o 21:00 chodievalo na Cartoon Network, akoby to bolo len včera. Veľmi dobrý humor, skvelé dobrodružstvá no keď som Scooby-Doo, kde si pozerával v pôvodnom znení po anglicky tak musím povedať že originálny dabing má väčší šmrnc. Asi 3 časti som videl v Slovenskom dabingu ale po rokoch pozerania tohoto seriálu si skratka na ten Slovenský neviem zvyknúť. Aj po toľkých rokoch si myslím, že niektoré časti tohoto seriálu skutočne naháňajú hrôzu a strach - ako 7 ročný som prvýkrát videl časť s voskovým fantómom a strašne som sa bál toho ako vyzerá ale hlavne toho jeho strašidelného stonania, ktoré vydával. Ešte aj teraz keď si pozriem na internete tú časť tak ma z toho zvuku trochu mrazí. Seriál má výborný humor, ktorý ma nie len raz rozosmial ale vždy som najviac oceňoval hudbu v pozadí (napr. že hudba naberala na intenzite keď sa duch k niekomu pomaly ale isto blížil), perfektne ladila s dejom a momentálnymi situáciami v epizódach a taktiež atmosféra bola dosť strašidelná. Toto je skratka seriál, bez ktorého si už jednoducho neviem predstaviť môj život. A čo keď mám 22 rokov, aj po toľkých rokoch sa to parádne pozerá! :) proste stará dobrá klasika, ktorú už nič moderné nikdy neporazí ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Hanna-Barberovský tv kreslený seriál, zábavný, vtipný, jednotlivé díly opakují podobnou formulku, ale to je u Colomba taky. Mnohem lepší než pozdější série, ve kterých jsou hrdinové malí a kýčovitě nakreslení (podobně jako paskvil Tom and Jerry Kids). Prostě - tohle je ta původní klasika, která stojí za zhlédnutí. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Väčšina z nás má už detstvo nenávratne za sebou a časy, keď sme skalopevne verili, že za každým rohom číha smrťka a pod každou posteľou prebýva strašidlo, sú už dávno preč - o to viac môžeme byť šťastný, že hlavná sila tohto seriálu netkvie v jeho deji, či v technickom spracovaní, ale v tom, že nám tieto bezstarostné časy pripomína. A to je vlastnosť veľmi ojedinelá - ojedinelá a potešujúca. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější série ze všech Scoobyů. Je to originál a i když tento celý seriál (i frančíza) má okatý konec, že ti duchové jsou převlečení zloději, i když je to šablonovité, tak se mi to líbilo. Sice se mi obvykle nelíbí ten typ kresby u lidí - jakože realistický - ale líbily se mi hlavně ty různé zvuky při scénách (u spadnutí, či sklouznutí). A právě zvuky a ty honičky se mi nejvíc líbilo na tomto seriálu ()

Galerie (9)

Zajímavosti (35)

  • Hlavní zdroj inspirace seriálu byla kniha E. Blytonové "The Famous Five", kde čtyři teenageři a jejich pes řeší zločiny a záhady. (helloween93)
  • Na počátku seriálu stál Fred Silverman, producent a šéf společnosti CBS, která hledala nový denní pořad. (CrypzzXD)
  • V prvej epizóde prvej série, keď Daphne otvorí dvere a zjaví sa v nich Čierny rytier, chýba mu na prilbe červený chochol. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama