Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

type_B 

všechny recenze uživatele

I dnes se rád někdy ráno podívám. Je to taková americká obdoba rychlých šípů. Akorát víc "pokleslá". Přiznejme si to: strašidla a hra s nadpřirozeným tajemnem je zábavnější než suché ideály sokolství pozůstalé z dob první republiky. [(Sokolové ale možná neznali obludnou tvář kapitalismu, a proto orientace na harmonizující ideál antické dvojdomosti duše a těla.) To je vtip. hehe] Zajímavá otázka ale je: Je možné vnímat integraci mysteriózního prvku do reálně pojatého světa jako pokus o vytvoření novodobé mytologie? (To se týká hlavně USA a jejich specifického kulturního a historického vývoje.) Není také od věci připomenout, že vznikla řada děl, kde vystupují postavy z cartoonů jako reálně existující postavy. Jejich vystupování v jiném než v původním kontextu jen mimeticky utvrzuje jejich "reálný", ne-fikční charakter. Říkáte postoderna? No, možná, možná je v tom ale něco víc. A to od doby, kdy Warhole vystoupil s těmi svými ohavnými obrazy a upozornil na integraci novodobých prvků (výrobků/zboží) na taková místa kulturní paměti, kde bychom je my možná nečekali. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Scooby-Dooby-Doo, where are you? We got some work to do now." Myslím si, že už absolútne kultová znelka starého seriálu Hanna Barbera, ktorý som kedysi ani v najmenšom nemohol vynechať. Pamätám si ešte časy z 90-tych rokov, keď Cartoon Network robil Scooby maratón všetkých starých seriálov a mal som možnosť stráviť so Scoobym v podstate absolútne celý deň. To boli skutočne skvelé časy a pamätám si to veľmi dobre. "Scooby-Doo, Where Are You?" to odštartoval a myslím si, že tu bolo pár epizód, ktoré boli skvelé. Problém je trošku, že si niekedy už nepamätám, ktoré diely boli z ktorej série. A je možné, že niektoré sa ocitli v neskorších. Každopádne. Animácie boli na svoju dobu veľmi dobré a myslím si, že aj dnes vyzerajú lepšie než posledná Scoobyho reinkarnácia v "Be Cool, Scooby-Doo!". Neviem. Môj názor je, že radšej sa pozerám na postavy keď vyzerajú takto než keď vyzerajú takto. Takže v tomto smere dávam tvorcom veľký kredit. Zápletky a formulky tu fungujú a niektoré epizódy boli fakt dobré. Najviac si asi pamätám hypnotizujúceho klauna, alias Harry The Hypnotist. Vyrastal som s tým a mám na to len dobré spomienky. Občas to vedelo byť trošku otravné, a humor je trošku mix, ale celkovo podľa mňa veľmi dobrá šou. A rád sa k nej vrátim. Len neviem či na to budem mať ešte niekedy dostatok času, keď mám 30 rokov. Možno raz so svojimi deťmi. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

martin1m2 

všechny recenze uživatele

Moja 2. najobľúbenejšia verzia Scooby-Doo hneď po The Scooby Doo Show Opäť skvelé príbehy, zábava, zápletky, pozerateľnosť. Je to iba o trošku menej zábavné ako spomínané Scooby Doo Show, ale aj tak za mňa 5 hviezd. A 2 najlepšie veci, ktoré v oblasti Scooby Doo existujú. Hanna-Barbera sú úžasní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu, ale nemůžu jinak. Celá pětice, včetně jednoho z nejslavnějších kreslených psů na světě, je legendární, to bezpochyby. Osobně jako dítě jsem seriál sledoval a má dvouletá dcera se právě díky pejskovi na epizody dokáže dívat. Nicméně z dospělého uvážlivého hlediska je třeba říct, že kvalita na počátku tohoto seriálu nebyla valná. Jednak animace byly ještě v plenkách a nejsou ani příliš barevné ani navzájem originální, a jednak jednotlivé díly postrádají hlubší myšlenku včetně vzájemného rozlišení. Jistě, pokaždé jde o odhalení jiného zločince, ale jinak se díly v podstatě opakují pořád dokola. Po pár epizodách to tak začne být silně nezáživné a nudné. Na škodu je určitě i to, že se všechno stále jen odehrává v noci a s tmavými animacemi. Jediné, co tak lze bezpochyby pochválit je jednoznačně hudba. ()

Riziko 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne slabé príbehy s množstvom do očí bijúcich logických nedostatkov, ktoré robia akékoľvek ďalšie sledovanie neznesiteľným. Serióznosti seriálu samozrejme nepridáva takmer v každej časti sa objavujúce: "Okh, mhoje okhuliarhe, bes nikh vhobes niz nevhidhim." V porovnaní so Scooby Doo Show je to slabé ako gruzínsky čaj trikrát prevarený. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (34)

  • V rôznych epizódach si môžete všimnúť viackrát sa opakujúce chyby, ako Scoobyho psia známka bez iniciálovej skratky SD, Velmine okuliare bez modrých sklíčok či Shaggyho vždy inak vyzerajúca brada. (Carol Pifková)
  • Postava Freda byla pojmenována podle tehdy výkonného ředitele firmy CBS Freda Silvermana. (helloween93)

Reklama

Reklama