Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (450)

verbal 

všechny recenze uživatele

Homožared chce být Betmen, taxi píchá netopýra, však v Mrvelu se cosi zvrtne a změní se na üpíra. Kupodivu nechyt kovid, asi ňáký čínský šmejd, tudíž místo chiroptera je z něj trapný Homoblejt. Snaží se to být temnější a krvavější než obvyklé homixové buzní šplechty pro přecitlivělé ožužlávače leporel, ovšem satanžel marně, protože si zase nechali nakopírovat scénář nějakým svištěním v elasťácích vyhořelým dementem. A tak tu po sto prvé máme další plagiátorskou, klišovitou a plytkou nudu k posrání o dvou nejlepších hemiplegicích z dětství, kteří se snaží experimentálně odkriplovat, přičemž jeden z nich propadne teplé straně, druhý studené a vzájemně se naprosto neinventivně a neefektně koxují. Místy se mi opravdu zachtělo Blade. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nějaký hry s barvičkama a zpomalovačkama působí fakt hezky a herci se většinou snaží. Jinak je to ale slušnej adept na rivala legendárnímu Catwoman bizáru s Halle Berry. Vě zkratce to působí jak kdyby to bylo sestřihaný z původního tříhodinovýho filmu, ale zároveň se pocitově zdá, že to minimálně ty tři hodiny trvá. V tomhle ohledu je to skutečně famózní. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Neustále som veril, že tie negatívne recenzie budú trošku prehnané. Chcel som veriť, že "Morbius" naviaže na pozitívne dojmy z posledných filmoch o Spider-manovi a nejakým spôsobom prinesie Sony kvalitný R-kový snímok. Potom som však uvidel, že zase ide o PG-13 film, a už ma fakt naštvali. Prečo má Sony tak neskutočný strach robiť R-kové komixové filmy? Myslia si, že budú mať tým pádom menej divákov a je potrebné, aby sa všetky deti na to išli pozrieť? A dočkali sa tak filmu, ktorý bude natočený maximálne safe, aby nebolo skoro nič vidieť, a bolo to pre nich pohodové? Úprimne, myslím si, že v jednom bol predsa len "Once Upon A Deadpooldobrý. Ukázal nám, že keby sme robili pôvodný film v PG-13, bola by to hovadina. A toto je toho živým dôkazom. No keby som aj tento fakt opomenul, tak ma štve, ako sa to tvorcovia rozhodli nakoniec poňať. Ja som vnútorne čakal, že tento film bude o konflikte, ktorým si bude Michael Morbius prechádzať. Že do seba dostane upíriu DNA a bude musieť nejakým spôsobom sa naučiť žiť so svojim novým ja a bojovať sám so sebou. No to sa reálne nestalo, pretože film nám miesto toho prináša príbeh, kde Michael bude musieť zastaviť zloducha, ktorý si očividne užíva svojich nových schopností. A toto nebol ten príbeh, ktorý som dúfal, že uvidím. Toto vysoko film potápa. Efekty sú miestami skutočne hrozné... a film nemá ani dostatočne dobrú atmosféru. Pozerať sa na to dá, ale to je asi tak max čo k tomu môžem povedať. Nebol som si istý s Jaredom Letom v tejto role, no poviem úprimne, že celkom mi tu sadol. On reálne nebol problémom v tomto filme. Adria Arjona je tiež v pohode a funguje, dokonca by som povedal, že prvých 20 minút filmu ma celkom bavilo a bol som zvedavý kam sa to posunie. No keď som potom pochopil do čoho som reálne vstúpil, nadšenie vystriedalo sklamanie. Keby som bol reálne spokojný, dám tomuto filmu dobrú známku a bolo by mi jedno, čo si mysleli ostatní. No nemôžem to urobiť. "Morbius" nepôsobí ako komixový film, aké sa posledné roky stali štandardom. Pôsobí naopak ako komixové filmy, ktoré vychádzali niekedy v období 2002 - 2005. To vám asi povie všetko čo treba. Hodnotenie: C- ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také zlé, ako druhý Venom. Ale v rámci žánru, aký má tento film zastupovať je to skrátka generická nuda. Čo na tom, že Leto a Smith sú herecky v pohode. Že Espinoza si príde na pár chutných scén aj nápadov ( farebná vizualizácia zvuku ma napríklad veľmi potešila). Ten film ale skrátka nemá čím prekvapiť. Nemá jednu pamätnú scénu. Má veľmi veľa chýb a čo sa týka časovej kontinuity tak značne pokulháva. Čo na tom, že tu máme dvoch inteligentných vyšetrovateľov, ktorý na začiatku odhalia takmer všetko, len aby potom boli neschopný čokoľvek vypátrať. A takýchto charakterových zmien vo vnútri filmu je tu veľa. Z dobrého na zlého. Z ustráchaného na odhodlaného. A len tak, zo sekundy na sekundu, lebo nesmieme strácať čas. Ako snaha predstaviť novú zločineckú organizáciu by si to zaslúžilo trošku premyslenejší a hlbší scenár. Trochu prekvapivých zvratov a možno aj dlhšie finále. Takéto generické VFX obludnosti začínajú byť únavné. A tá romantická línia bola najlepším a najfunkčnejším vtipom celého filmu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Trápení pokračuje a Sony naplno dokazuje, že netuší, co dělá a svým projektům absolutně nevěří. Trailerová kampaň se tak skládala s příslibů, které se samozřejmě nenaplnili (hraničí to až s podvodem) a Morbius je jednu ku jedné dalším promarněným projektem jako dřívější Venomové. Jde o film, jenž je natočen bez jakýchkoliv ambicí a podle manuálu "udělejme to rychle, levně a hlavně zaměnitelně". Je to jako se vrátit 15 let do minulosti a sledovat komiksové bijáky, které nemilosrdně rozprášil čas. Leto se může snažit jak chce... ale pokud nemá co hrát, tak neobstojí. Matt Smith si svou roli užívá... ale je jednookým králem mezi slepými. Struktura příběhu je přímočará a brutálním způsobem předvídatelná, jakékoliv témata jsou okamžitě smeteny ze stolu a výsledek připomíná ohlodanou kost, která ve střižně nechala většinu materiálu. Finále tragické. Fakt tragické a těch pár zajímavých nápadů (vizualizace schopností, pár gagů či "vztah" úhlavního dua) nezachrání skutečnost, že Morbius nenabízí nic... co by divák (v rámci gigantické konkurence) mohl ocenit. Opravdu fascinující prohra, kterou mi hlava nebere. A ty potitulkové scény jsou nešťastná tečka za tímhle nezvládnutým a unylým chaosem. Ach jo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Emil Nicholas (Jared Harris) se ptá Mila (Matt Smith), jaká je jeho bolest na stupnici od 1 do 10. Milo odpovídá: „11.“ Jde o narážku na seriál Doctor Who (od r. 2005), kde si Matt Smith zahrál jedenáctého Doktora. (spacemaster)
  • Ve scéně v metru je v pozadí vidět několik reklam/plakátů se jmény „Thomas & Kane“. Jde o poklonu Royovi Thomasovi a Gilu Kaneovi, kteří byli tvůrci Morbia. (LUKICKK)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama