Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasná americká legenda na poli rodinných sitcomů, která sice postupně celkem logicky nabrala sestupnou tendenci co do kvalit, jinak jí ovšem nelze příliš vytýkat.. Zaujme zejména sympaťák Sasha Mitchell se svým retardovaným bratrancem Codym, jinak známý zejména dík svým bojovým béčkovým bijákům, který zběhnul z jiné legendy, totiž soapoperního Dallasu i s Patrickem Duffym, když zde oba dva jasně prokázali svůj nesporný komediální talent.. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Seriál si od začátku drží velmi slušné tempo a i když jde o příběhovou bídu, sympatické postavy leccos zacelí. Hlavním problémem jsou ty pasáže, kde se mluví vážně a násilně vpasované morální ponaučení má takovou kazovou rozsáhlost, že i dobře rozjetou epizodu dokáže nemilosrdně srazit do těch nejblbějších vod. To se radši nezmiňuji o posledních řadách, kde už není vidět Codyho a nahradí ho debilní Frantík Jean. Frank jakožto úhlavní osoba je asi největším plusem seriálu společně se sarkastickou Deynou. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Pripadá mi to ako nejaká Disneyovská verzia Ženatého so záväzkami. Hnacím motorom tohto sitcomu je vzájomné doberanie sa medzi súrodencami Lambertovými a Fosterovými a zvlášť vydarená dvojica je J.T. a Dana. Škoda, že každá časť je tak prepchatá rôznymi morálnymi ponaučeniami a hlavní hrdinovia z každej situácie vyjdú takí čistučkí a nevinnučkí a v konečnom dôsledku vždy vidíme len šťastnú a milú rodinku. Navyše väčšina humorných scén je ľahko predvídateľná, čím sa úplne vytráca ich komickosť. Najväčším plusom tak je jednoznačne Sasha Mitchell ako uletený bratranec Cody, ktorý je okrem toho, že je vždy originálny, je aj zárukou toho, že vaša bránica dostane zabrať. S ním to je na 60%, bez neho by to bolo sotva 30%. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad uděluju opravdu výjimečně, ale v tomto případě nemůžu jinak. Krok za krokem je v mých očích schematická propaganda nejhrubšího zrna, maskovaná make-upem zubící se laskavosti. Matka, okázale zvládající kariéru i rodinu, neškodně troubovitý tatík, nezvedené dětičky, které vždycky provedou něco opravdu strašlivého (třeba si dovolí mít vlastní názor nebo se pokusí vymanit z bachařského dohledu rodičů), aby se za to mohly deset minut omlouvat a po tomto exemplárním pokání si se svými trapiči padnout do náruče. Nakonec se zdvihne kostnatý prstík, pronese se patetické ponaučení a nějaká ta bodrá replika na závěr... Nechutné. V každé epizodě je zaklíčováno podprahové sdělení: "Američané! Nevybočujte nám z řady! Nestarejte se o nic než o sebe, vláda řídí vaše životy za vás. Žijte průměrným životem pěšáků, do ničeho se nikdy nepleťte a budete v bezpečí. Když se budete často odvolávat na Boha a sem tam dáte pár starých hadrů na charitu, budete z obliga. A hlavně, hlavně si pamatujte, že kdo není jako vy, je špatný a je třeba ho převychovat." Krok za krokem je obludný zarudlý vřed, hnisající na tváři sitcomu. 0% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál na který se jako u Přátel dá dívat i po několikatý za sebou. I přes jeho stáří neztrácí ani dnes nic ze svého kouzla a jedinečnosti. Rád se na něj vždycky při repríze podivu. I když mi občas leze na nervy, jak je v každém dílu na konci nějaké morální poučení. Ale nic přeci není dokonalé. ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • Cody Lambert (Sasha Mitchell) používá s oblibou slůvko „čéče“. V originálním znění říká „dude“ (volně přeloženo „kámo“). (Haller)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama