Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

To bylo ze začátku řevu, když se "TO" někdo pokusil přepnout! Co kdyby v TOM Džejár tu Sjůelín jak na potvoru opravdu zabil!! Ano, byl jsem prachmizerné děcko, ale svým způsobem mi přišlo zábavné sledovat, jak si všichni začali po smrti Bobbyho (on nezahynul! on si jenom odskočil do Step by Step! :-)) postupně uvědomovat, nad TÍM vlastně ztráceli čas. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Americký seriál braný za klasiku žánru. V USA je jako ten druhý po Dynastii, ale do Čech se dostal jako jeden z prvních po roce 1989 a tím si vytvořil náskok před ostatními v době, kdy zde vládlo proamerické nadšení. Jednoduché příběhy o bohatých lidech s opakujícími se zápletkami plní svůj základní účel pro pobavení u žehlícího prkna. Zatímco dnes se nekonečné seriály točí pouze v interiérech stejných oranžových kulis, tak možná v budoucnu někdo ocení množství exteriérů a interiéru v Dallasu a herce, jejichž jména si lidé pamatují i deset let po skončení posledního dílu ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pamatuji ty pátky večer, kdy komančové z nějakého mně nepochopitelného důvodu dovolili tenhle seroš vysílat v TV. A to téma! Naftařská rodina multimilionářů! I když možná právě proto to běželo, aby se divák uvědomil jaké to asi je, když jde po někom J.R. a co z něj zbyde... Osobně si myslím, že J.R. patří mezi největší padouchy filmového plátna a je to on, který mne nejvíc baví, když náhodou v Tv na nějaký ten díl narazím. Pro romantiky tu byla něžná a krásná Pam (tehdy krásná)... Tohle je prostě seriálová klasika. Můžete nesouhlasit, tvrdit, že je to brak atd... ale ve srovnání s lecčímž seriálovým dnes, je to solidně udělané řemeslo, které nevyčpělo smradem surové ropy ani za těch 40 let. * * ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Nevim proc, ale kdyz zacnu vzpominat na sve detstvi, vzpomenu si prave na tenhle serial. Ja sem tenhle serial fakt zral, kdyz ho davali poprve na nove(nebo mozna na ct, ted nevim), tak sem vzdycky sedel prikovanej k televizi a s moji mamkou sme tohle fakt sledovali. Asi vas ale prekvapi, ze me bylo takovejch 8-9 let(sem rocnik 87). Jeste si vzpominam, jak se zabil otec bobbyho a JR ("džok") a jak se tam pak objevil nejakej chlapek (pracant na ranci), kterej se za nej vydaval, ze tu havarku prezil nebo co... ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí to žralo a hodně lidí to žere dodnes. Jedno ale Dallasu nelze upřít - je to obrovský popkulturní fenomén, který zasáhl do všech oblastí lidského života. A něco na něm prostě bude, když ho sledovala nejen tradiční telenovelová základna. Pro mě to samozřejmě není. Stupidní scénář, postavy a všechno okolo, ale oproti jiným telenovelám je to stále zářící klenot... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Představitelka Miss Ellie dostala během nátáčení infarkt, a tak místo přerušení natáčení za ní našli na čas záskok, než se zotavila. (cariada)
  • Kvůli těhotenství požádala S. J. Wilson tvůrce o odchod ze seriálu. (Duoscop)
  • Larry Hagman, Patrick Duffy, Ken Kercheval, Linda Grey a Steve Kanaly jsou jediní herci, kteří se objevili v prvním i posledním dílu seriálu. (Kulmon)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama