Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nedávno som kdesi čítala, že filmy ELF a LOVE ACTUALLY sú poslednými filmami, ktoré sa zaradili medzi vianočnú klasiku a odvtedy nič nové nepribudlo (vraj). Tento rok slávia 20. výročie. Love Actually sa dá pozerať aj viackrát a áno, je to už klasika, no tento škriatkovský film Elf mi naozaj stačilo vidieť raz. Pre mňa to určite nie je vianočná klasika, neviem si predstaviť pozerať to každé, každé druhé či tretie Vianoce. Ono to asi malo byť vtipné, ale nebolo, ale zlé to tiež nie je, no mohlo to byť oveľa lepšie, vtipnejšie a hlavne také, aby sa k tomu človek rád vracal. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ferrellova typická postavička nedospělého, ale upřímného dobračiska se srdcem na dlani nepřekvapivě dobře pasuje do vánočního dobrodružství dětinského "elfa", v divočině New Yorku hledajícího a napravujícího svého otce. Jen pár obhroublými scénkami koření milý (infantilní) humor a v pohádkové stylizaci se jí daří povznést ducha Vánoc do vyšších otáček (tryskového pohonu Santových sání). 7/10 ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová, originální, zajímavá a rozhodně velmi vtipná komedie, to je to, co se mi vybaví, když se řekne Vánoční skřítek. A také samozřejmě nenapodobitelné a nezapomenutelné herectví komika Willa Ferrella v roli "tak trochu jiného" elfa. Celý nápad vlastně vychází z toho, že jednou v sirotčinci pro nemluvňata vleze do Santova pytle jedno z miminek a vyleze z něj až na Severním pólu, a tak ho vychová jeden z elfů. Ale Buddy roste moc rychle a jednoho dne se dozví, že je ve skutečnosti člověk a jeho otec žije v New Yorku. A tak se za ním vypraví a o zábavu je postaráno. Konfrontace Buddyho s lidským světem je dost vtipná a opravdu velice originální. No řekněte, vy byste dokázali vypít z čerstvě načaté láhve dva litry Coca-Coly naráz? Tohle Buddy dokáže, a jeho odkrknutí po tomto výkonu je nezapomenutelné, a takovýchto vtípků je zde mnohem, mnohem více. Ale samozřejmě musím čestně uznat, že zejména konec filmu je plný patosu a klišé a jedná se spíše o fantazii, protože toto by se asi v reálném světě nestalo. Mám na mysli to hromadné zpívání koled v Central Parku. Ale tak samozřejmě k tomu filmu to patří a je to takový milý závěr celého příběhu. Celkově tedy musím tento vánoční film označit za velice nadprůměrný a vtipný, a tak mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to mě nenapadlo, že Will Ferrell se taky někdy rozhodne natočit film, kterej bude spíš pro děcka než pro lidi. Několik vtipnějch situací se tam našlo, ale vánoční americká trapárna na konci to mega-zkazila. Jedná se spíš o klasickou blbost, než o klasickej Ferrellův mokrosuchovtipnej film. Ale ten jeho ksicht je nezaměnitelnej a v tom oblečku je trošku jak přitroublá buzna vs. přitroublej transvestita. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Elf je pohádkový příběh o rodinných hodnotách, kouzlu a duchu Vánoc. Překvapí skvělým Willem Ferrellem jako velkým „elfím“ dítětem bez zbytečné infantilnosti a pár vtipnými nápady. Naopak je škoda, že druhá polovina filmu ztrácí tempo a padá do přebytečné nelogiky a až trapnosti chrlící poselstvími. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Keď sa scénar prvý krát objavil v roku 1993, hlavnú rolu mal hrať Jim Carrey. (ladko)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama