Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Vault_13 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to sledoval jako nenáročnou výplň víkendového dopoledne. Nejdřív jsem se těšil, že někdo opět zpracoval moje oblíbené téma, velmi brzy jsem ale zjistil, že to nebude tak jednoduché a rychle jsem vystřízlivěl. Je to totální slátanina, na tom ostrově je snad všechno, takový hardcore Disneyland, ještě by se tam mohli dostat nějakou časovou smyčkou Ztraceni a dílo by bylo dokonáno. Za vtipné momenty (často nechtěné) dávám **. ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná je to tím, že jsem Doylův román nečetl a tudíž nemám s čím srovnávat, ale musím říct, že tenhle seriál celkem můžu. Je fakt, že scénáristé do seriálu naplácali vše možné i nemožné, takže ve výsledku jde o velmi úsměvnou záležitost, kde nedoporučuji příliš používat mozek a hledat nějakou logiku a smysluplnost. Když to dokážete, tak vás to možná bude i bavit. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál jsem s chutí rád koukal. Škoda, že natočili pouze tři série, ale to je jedno, protože dinosauři a Amazonská džungle jsou pro mě na prvním místě. Pár dílů velice temnějšího zpracování, domorodé kmeny a Amazonky. Každý kdo má rád dobrodružství a deštné pralesy nesmí tento skvělý seriál vynechat. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

No tak takhle nějak si představuju poplivání symbolů dobrodružných akčních sci-fi. Příběh, který se nemůže rohoupat kam vlastně chce směřovat, lecky podivné kostými a ještě podivnější scénáře. Z těch X dílů co jsem viděl mohu zcela oprávněně říct, že mýtus dinosurů je zde prezentován jedním obrovským dinosauřím lejnem, do kterého když šlápnete, hodně pomalu se dostáváte ven. Jasně že sázka na skoro nahou blondýnku leckdy vychází, ovšem dokáže ona sama utáhnou pajdavý děj? Kdepák! Jedna velká nuda, od první do poslední minuty. A když už se konečně něco ze začátku začne tvářit trochu obstojně, pokoněj to stupidním koncem. Nejen telenovelami jest živo peklo filmové a televizní tvorby. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)

Reklama

Reklama