Reklama

Reklama

Star Trek: Picard - Season 3

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je nádhernou tečkou za dobrodružstvím Jeana-Luca Picarda a celé jeho posádky. Každý díl je lepší, než ten předchozí, s odkazy a nostalgií tvůrci perfektně pracují a ještě stíhají odvyprávět zajímavý a atraktivní příběh se spoustou akce. Velkolepé zakončení, jak má být. Celá recenze zde. 95 %. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna je zapomenuta (respektive okázale ignorována)! Zápletka postupně nabírá pořádný spád, sice nelze říct, že by se vyhnula hluchým místům (většinou spjatých s Raffi) a občas těch motivů či linek honí příliš, nicméně do sebe v rámci možností zaklapne (když nad finální akcí přimhouříme obě oči). Při setkání kompletní TNG posádky po tolika letech se nejde ubránit nostalgickému pohnutí a nefalšované radosti, protože se vrací s plnou vervou. No a Sedmá z devíti (úžasná Jeri Ryan) má po minulých experimentech (desperátka, lesba) konečně charakter. SPOILER: Nesmírná škoda kapitána Shawa. :-( ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

První řada mě nenudila, ale ani nenadchnula, druhou jsem nedokoukal, ale třetí jsem si pustil kvůli návratu "starých známých". Samozřejmě, že se hraje na nostalgickou notu, ale v mém případě to není laciný krok, naopak funguje to. Ano, některé momenty jsou logicky sporné a trochu mě mrzí, že nové postavy (vyjma Jacka a Raffi) zůstaly upozaděny, ale jinak jsem si to skvěle užil. Třetí řada si jde ve srovnání s původním seriálem někdy vlastní cestou, ale ne takovou, která by pošlapala jeho odkaz (byť s tím nemusí někdo souhlasit). Nakonec mě tak mrzelo hlavně to, že se neukázala *SPOILER* Kathryn Janeway, ale jinak to pro mě byla dojemná podívaná, která ve mně znovuvzkříšila lásku ke Star Treku. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za posledních 18 let rozhodně nejlepší Star Trek a konečně důstojné zakončení TNG, které navazuje na All good things. Už jsem tomu nevěřil, že po tom co se Star Trek dostal do spáru Abramse a Kurtzmana uvidím ještě někdy kvalitní Star Trek a ne sci-fi homo zvratky pro kokoty s adhd. Ale stalo se a Terry Matalas to dokázal a předvedl všem, že když vezme materii do rukou někdo schopný dají se ty dvě zprasené dekády s grácií uzavřít a ještě jen tak mimochodem plivne do ksichtu všem těm Kurtzmanům, Chabonům a Goldsmanům. Je to dokonalé? Rozhodně ne ale, takže ikdyž bych tomuto zjevení chtěl dát 5* protože mi dalo naději, že moje nejoblíbenější značka ještě není mrtvá tak posadit ho jako celek na úroveň TNG nebo DS9 by prostě bylo nefér. Každopádně ale epizody jako No win scenario nebo Võx mezi to absolutně nejlepší rozhodně patří a The last generation ikdyž si půjčuje dost z Return of the jedi je krásným finále a celá tato sezóna je prakticky ten jediný TNG film, který jsme vždycky chtěli a nikdy nedostali. Takže ještě jednou díky Terry! ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžce přehypovaná řada, která je sice o něco málo lepší než předchozí dva dumpster firy, ale pořád je to neskutečná slátanina, zdejší vysoká hodnocení si přičtěte k celkem povedeným fan servisům napříč všemi díly, to je tak jediné, co tato řada jakž takž zvládla, i když například camea z TNG jsou tu zpracovaná naprosto na pěst - prakticky kdykoliv se vrátí někdo z vedlejších postav z původního seriálu, tak lze očekávat brzkou smrt - viz Hugh v první řadě, Ro Laren a Shelby v této současné třetí, protože přece musíme mít nějaké to dráma, no ne?! Co naplat, že je dělané tím nejlacinějším možným způsobem... Stejně jako u předchozích dvou sezón i tady je poslední díl tím zcela nejslabším, nejdebilnějším a obsahujícím největší počet scénáristických failů a do očí bijících hovadin kdy se mi panenky protáčely warp faktorem 9. Ani ty tři hvězdy si to nezaslouží, 49% ()

Galerie (340)

Zajímavosti (4)

  • Annie Wersching (kráľovná Borgov) prehrala boj s rakovinou len pár týždňov pred premiérou 3. série. Táto epizóda je jej preto venovaná s odkazom: „Pre Annie“. (koba)
  • Enterprise-F, která se v několika epizodách objeví, je třídy Odyssey. Ta byla spolu s několika dalšími modely jako Pathfinder nebo Reliant původně navržena pro počítačovou hru „Star Trek Online“ a na filmovém plátně se tak představila poprvé. (beny258)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama