Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráč pokeru Huck Cheever je brilantní, ale současně vznětlivý a podléhající emocím. Dokáže během chvíle vyhrát sto tisíc dolarů, ale stejně rychle o ně dokáže přijít. Ovládá všechna tajemství hry a má talent dokonale číst v lidech, který zdědil od nejlepšího z nejlepších - svého otce L. C. Cheevera, dvojnásobného světového šampióna. Nedokáže mu ale odpustit, že dal pokeru přednost před rodinou. Aniž si to uvědomuje, dělá vše pro to, aby ho porazil. Příležitost se mu naskytne v podobě nadcházejícího šampionátu. Potřebuje získat deset tisíc dolarů jako základní vklad. Zatímco se snaží získat peníze, střídavě vyhrává a prohrává, brzy se velmi zadluží. Narazí také na prvního člověka, v němž nedokáže číst a neví, co si o něm myslet. Je jím upřímná a poctivá Billie, která se chce v Las Vegas uchytit jako zpěvačka. Huck ji přitahuje, ačkoli si o něm nedělá velké iluze, protože zná patologické hráče. Scházejí se a Billie ho pomalu učí brát život a lásku stejně vážně jako karty. Pokud měl Huck naději, zahodí ji, když jí po společné noci sebere peníze na hru... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude mít takový ten typický americký konec co nemám moc rád, a tak mě to mile překvapilo. (( :: jinak Bana a Duvall jako syn a otec dobrý, jen ta Drew mi tam moc nesedla. A na závěr mnoho reálných hráčů jako HIMSELF své osoby v titulkách přidá filmu skutečnější rozměr, jen škoda že jsem to nevěděl dřív. A ZA TITULKAMA FILMU, na které musíme docela dost čekat dohra sázky na záchodě a .... nová sázka (( :: ()

DisneyCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavní herec na mě prostě působí hrozně uměle a podle mého názoru poker ani nikdy nehrál - to by poznal i průměrný hráč (s Ericem Bana mám celkově problém i v ostatních filmech, ale to už bude asi subjektivní názor).. Příběh, který jsem si domyslel pomalu už od začátku a scény kolikrát o ničem na hodnocení tak asi moc nepřidají.. Na film Rounders prostě nic nemá co se týče této tématiky.. Co mě potěšilo bylo to, že režisér Young zahrnul do filmu opravdové profesionály, ale bohužel byli vidět opravdu málo.. U mě prostě víc jak 35% ani náhodou.. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o mnou nepochopené vášni - Pokeru, asi nejsem hazardér (určitě nejsem) takhle plýtvat s penězma by mě nikdy nenapadlo, a upřímně nedokážu pochopit lidi co to dělají, no, každý máme něco. To, že se mě osobně poker nikdy nepodařilo pochopit nechme stranou. Nebylo to špatný, ale jednou mi to stačilo. A Eric Bana vypadal sakra dobře. 3* ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Jako jsem se nikdy nezajímal o pravidla americkýho fotbalu, nebo nepátral po tom, jak se hrajou šachy, tak i při sledování tohohle filmu jsem neměl ani páru o tom, co se děje u stolu. Možná proto nemůžu docenit kvality filmu, protože mi tam chybělo to napětí ze hry co jsem čekal, ale možná mi chybělo proto, že tam vůbec nebylo. Ať už je to tak či onak a já čekal něco trochu víc, koukat se na to určitě dalo. 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Už je jasné, proč Curtis Hanson natáčel jeden film za dva tři roky. Volný čas trávil ve sklepě svého domu, stloukajíc z postupně nasysleného materiálu stroj času. Svůj vynález následně využil k cestě do 50. let minulého století, kde zjistil, jakým byl jeho otec mazák a jaké skvělé filmy se v té době točily. Pln impresí skočil bezprostředně po návratu po knize Erica Rotha, napsal podle ní scénář a podle scénáře natočil film. Stroj času dle posledních zpráv krátce po svém výletu zničil. Nám tedy nezbývá, než Hansonovi tiše závidět a snažit se sílu jeho osobního zážitku pochopit alespoň z nestydatě utlumeného dramatu Štěstí ve hře. Zpočátku jsem nechápal. Nebo jinak – chápal jsem zdejší hodnocení naprané sedativy. Ale pak, asi po hodině naprosto nezajímavého děje, kdy jsem dobrovolně začal předstírat, že je vše (s výjimkou toho internetu a digitálů) jako dřív, mi to celé začalo připadat moc sympatické. Umravněná, umravňující a jako úsměv Drew Barrymore prostinká ani-ne-komedie. Drew je milá dívka, sice tristně netalentovaná a svou přítomností zajišťující ty nejdutější momenty filmu, ale vedle neexistujícího charismatu Erica „pokerface“ Bany by to jiné tolik neslušelo. A dokonce i ten prostinký, jednou propustnou vrstvou tvořený příběh se mi naráz začal zamlouvat. Zasazena do atraktivního prostředí města hazardu, vyznívá také v bazaru pořízená variace sinusoidové vyprávěnky poutavě. Jednou asi (určitě) padneš do žumpy a lízneš si dna, ale pak, když překousneš vlastní hrdost, zas vyjde slunce a bude fajn. V rámci filmových partiček pokeru jde o jednu z nejryzejších za pěknou řádku let (a navíc obsahuje vysvětlení pravidel (jako) pro blbé, což coby naprostý karetní neznaboh s potěchou vítám). Do doby nádherně přímočarých snímků přenesená mysl nedokáže pobrat jediné – co měla kruci znamenat ta pidi-účast Roberta Downeyho Jr.? Poděkování za to, že Hansonovi pomohl se stěhováním? 80% Zajímavé komentáře: genetique, Eddard, jaco ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Portrét (ve skutečnosti zvětšená fotka) pověšený na stěně během závěrečné hry zobrazuje Bennyho Biniona, původního majitele Horseshoe, na jeho ranči v Montaně. (HappySmile)
  • Na autenticitě filmu přidává skutečnost, že v některých scénách se u pokerových stolů objevují i známí pokeroví profesionálové. Mimo jiné jsou k vidění američanka Jennifer Harman, kanadský profesionál a v té době pravděpodobně nejoblíbenější hráč Daniel Negreanu či Doyle Bronson, přezdívaný „The Godfather of Poker“. (JardaBauer)
  • Film měl mít původně premiéru už 8. září 2006, ta byla ale následně oddálena na 16. března 2007. Těsně předtím však byla premiéra ještě jednou posunuta, a to na 4. května 2007. K filmu existuje několik plakátů, na kterých je uvedeno původní datum vydání 8. září 2006. (HappySmile)

Reklama

Reklama